Bilgilendirme toplantısına Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ve meclis Başkanı Kemal Göven, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Söke Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Şule Tuntaş, Söke Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu başta olmak üzere bazı bankaların müdürleri ve davetliler katıldı.
Bilgilendirme toplantısında GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Yeliz Sarıbaş ve Koordinatör Emrah Çelik sunum gerçekleştirdi. Kalkınma ajansının faaliyetleri ve önümüzdeki dönem çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yeliz Sarıbaş; bu tür toplantıların yatırımcılar, sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşlarla neler yapılabileceğinin ortaya çıkması için faydalı olduğunu söyledi.
GEKA tarafından sağlanan destekleme modelleri hakkında bilgi veren GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Yeliz Sarıbaş; GEKA’da destek alabilmek üzere projelerin hazırlanma ve değerlendirme süreçlerini anlattı. GEKA’nın sadece finans desteği veren bir kurum olmadığını belirten yeliz Sarıbaş; “GEKA olarak yatırım raporları düzenliyoruz, destek mekanizmaları hakkında bilgi veriyoruz, izin ve ruhsat işlemleri için destek veriyoruz” dedi. AB fonları gibi çeşitli destek kaynaklarının önemine değinen ve GEKA’nın bu finansman kuruluşları ile ilgili araştırma ve işbirliği çalışmaları da yürüttüğünü ifade eden Sarıbaş; Aydın ili AB projelerinden yararlanma sıralamasında 55, Denizli’nin 53 ve Muğla’nın 68. Sırada olduğunu söyledi.
Toplantıda yapılan sunumun ardından katılımcılar GEKA Uzmanlarına merak ettikleri konularda sorular sunarak, bilgi edinme fırsatı da buldular.