Esnaf vatandaşların sorun ve dileklerini dinleyen Ali Söğüt Saadet Partisi olarak Aydın"da Belediye yönetimini devraldıkları takdirde Aydın esnafının önünü açmak için önemli açılımlar yapacaklarını belirtti.
Esnaf ziyaretleri sırasında Milli Görüş belediyeciliğinin kapısı herkese açık şeffaf bir belediyecilik anlayışı olduğunu ifade eden Ali Söğüt, “ Milli Görüş belediyecilikte bir markadır, bir ekoldür. Bizde, başarı kişilere değil zihniyete aittir. Bizim zihniyetimizin dışındaki belediyeler maalesef halka bir şey veremediler. Halk sabırsızlıkla bizi beklemektedir. Her yerde neredesiniz diye soruyorlar. Bizde diyoruz ki Şimdi yeniden geliyoruz. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde en büyük sıçrama ve hamleyi biz yapacağız. Çünkü Saadet Partisi yükselişe geçmiştir. Burada herkese sesleniyorum: Gelin erkenden bu kervana katılın, doğru yerde yerinizi alın. Yarın çok geç olabilir. Çünkü artık oynanan oyun bitmiştir. Sen ben kavgası bitmiştir” dedi.
Belediye"yi gelir kapısı değil hizmet kapısı yapan bir anlayışla yönetmeye talip olduklarını söyleyen Saadet Partisi Aydın Belediye Başkan adayı Ali Söğüt, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ve halkımıza ait olan Aydın ilimizin kamu mallarının bir kuruşunu çıkar çevrelerine ve para babalarına peşkeş çekmemeye kararlıyız. İsrafa ve rüşvete müsaade etmeyen adil bir yönetim vaat ediyoruz. Milli Görüş belediyecilik anlayışı bir çok ülkede tanınmış, ödüller almıştır. Aydın ilimizin çehresini değiştirmek üzere hizmete talip olduk. Kısmet olursa biz karamızı verdik. Aydın ilimizde yapacağımız hizmetleri ve programımızı bekleyiniz. Değerli Aydınlı hemşerilerim karar sizin; şahsi çıkar ve menfaat için oy vermek isteyenler varsa zahmet etmesinler. Biz Aydınlı hemşerilerimizin hiçbirini ayırmadan hizmet etmeye talibiz.” şeklinde konuştu.