Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen “Sınırsız Mavi Projesi” konulu seminer, 1 Eylül 2005 yılında Deniz Temiz Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile başlamıştı. İmzalanan protokol gereği 2012 yılına kadar sürecek bu eğitimlerin bir ayağı da Nazilli de yapıldı. Deniz ve sahillerin kirlenmesini önlemek amacıyla gerçekleştirdiği projeler, eğitim programları, çevre konulu eğitim seminerine Nazilli de öğretmenlik yapan 104 öğretmen katıldı.

Seminerde genel konuların yanı sıra gündelik yaşamda yapılabilecek çevre duyarlılıkları konusuna da değinildi. Günlük yaşamda doğaya verilen zararlar üzerinde duruldu. Kimyasal deterjanların zararları ve bunların yerine kullanılabilir doğal maddelerin neler olduğu anlatıldı. Elma Sirkesinin Sulandırılmış hali ile Cam temizleme, parlatma gibi alanlarda kullanılabileceği gibi Limon, Arap Sabununun çamaşırlarda kullanılabileceğini ve Kireç temizlemede Semiz Otu ve Suyunun kullanılması gerektiği konularında bilgiler verdi. Ayrıca Atıkların doğadan kaybolma süreleri anlatıldı.

Öğretmenlere özellikle öğrencilere eğitim sırasında anlatmaları gereken ve vurgulamaları gereken püf noktaları anlatıldı. 1 gün süren seminerin ardından Eğitime katılan öğretmenlere Deniz Temiz Derneği Antalya Temsilcisi ve Eğitmeni Mehmet Mol, katılım belgesi vererek Deniz Temiz Derneği Öğretmenleri olmasını sağladı.
Sınıf Öğretmenleri, Fen Bilgisi Öğretmenleri ve Kimya Dersi Öğretmenlerinin aldığı eğitim ile öğrencilerine bu konuda bilgiler vermeleri gerek görenlerin Deniz Temiz Derneği ile irtibat kurup Yaz Kamplarına katılmaları konusunda bilgiler verildi.
Seminer Sonunda Konuşma yapan Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sezai Selçuk, “Çok faydalı ve başarılı bir konferans oldu. Hayatımızın bir parçası olan ve torunlarımıza bırakacağımız bir emanet olan Dünyamızı, nasıl tertemiz edeceğimizi öğrenmiş olduk. Deniz Temiz Derneğine Öğretmen olan arkadaşlarımızı kutuluyor ve temiz bir dünya amacı için başarılar diliyorum” dedi./iha