19 Temmuz tarihinde başlayan ve dört gün süren açık hava sinema günlerinde vizyonda ses getiren Aylavyu, Başka Dilde Aşk, Gelecekten Bir Gün ve Veda isimli filmler gösterildi. Kemalpaşa parkı ile start alan ve sinema günlerinde filmler Atatürk Parkı, Seyda Fırat İlköğretim Okulu bahçesi ve Uğur Mumcu Parkı"nda Söke halkı ile buluştu. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen açık hava sinema günlerine Söke halkı büyük ilgi gösterirken, Sökeliler nostalji yaşadı. 4 ayrı noktada her filmi ortalama 450"şer kişi izledi.

"VEDA" YA BÜYÜK İLGİ
Yönetmenliğini Zülfü Livaneli"nin yaptığı ve Mustafa Kemal Atatürk"ün hayatının en yakın arkadaşı Salih Bozok"un anlatımıyla filme taşındığı "Veda" Söke"de büyük ilgi gördü. Açık hava sinema keyfi ile Uğur Mumcu Parkı"nda gösterilen filmi yaklaşık 600 kişi aynı anda izledi.
Açık hava sinema günleri ile geçmişin özlemini Söke halkına tekrar yaşatmayı ve genç nesle sinema keyfini aktarmayı hedeflediklerini belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Açık hava sinema günlerinin halkımız tarafından beğenilmesi ve ilgi görmesi bizleri memnun etti. Söke Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi. iha