Aydın POMEM"in öğretmen polis adayları, Aydın"da maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına Eğitimde Fırsat Eşitliği adını verdikleri projeyle ilköğretim okulu öğrencilerine SBS öncesi ücretsiz kurslar vererek sınava hazırladı. Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğine giren Aydın POMEM Müdürlüğü tarafından belirlenen 200 öğrenci polis adaylarının öğretmenliğinde SBS" ye hazırlanarak sınavlara girdi ve heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor.
Güzelhisar İlköğretim Okulu"nu POMEM"in ücretsiz kurslarına katılan öğrenciler, hem sınavlara hazırlanma hem de sosyal faaliyetlere katılma fırsatı buldu. Öğrencilerin yanında ailelerine de çocuklarına sahip çıkma duygularını arttırmak, anne baba sevgisini çocuklarından esirgememeleri, derslerinde ve günlük yaşamlarında gereken ilgiyi göstermeleri konusunda bilinçlendirme konusunda belirli periyotlarla eğitimler verildi.
Aydın POMEM tarafından düzenlenen Eğitimde Fırsat Eşitliği projesini örnek alan Mersin POMEM de, ilde 700 öğrenciye ücretsiz kurslar verildi. Aydın ve Mersin POMEM tarafından önümüzdeki ders yılında da SBS hazırlık kursları düzenlenecek.
Gerçekleştirilen bu faaliyetlerden ötürü, katkısı bulunan, emeği geçen, resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşları ile herkese teşekkür eden Vali Hüseyin Avni Coş, “Gençlerimizin ileride önemli görevlere geldiklerini görmek istiyoruz. Sizler daha çok çalışarak hem ailenize hem de ülkenize faydalı bireyler olacaksınız. İşin anahtarını biliyorsunuz, bende sizleri tebrik ediyorum. Bu azim, irade ve heyecan sizlerde olduğu müddetçe, inşallah sizlerde bütün sınavlarda başarılı olacaksınız, gelecekte önemli görevlere gelerek güzel hizmetler yapacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi. iha