Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Aydın Valisi Kerem Al’ı ziyaret etti. Vali Al’ın makamında gerçekleşen ziyarette Sert’e TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya ve şube yöneticileri eşlik etti.
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert’e ziyareti için teşekkür eden Vali Kerem Al, “Sayın Hasan Sert daha önceden tanıdığım bir arkadaşım. Ziyaretinden memnuniyet duydum” dedi.
Türkiye’nin büyüyen ve güçlenen bir ekonomiye sahip olduğuna işaret eden TÜMSİAD Genel Başkanı Sert de, “Türkiye dünyada yıldızı parlayan ülkelerden bir tanesi. Türkiye, Çin’in ardından en hızlı büyüyen ülkeler sırasında ikincilikte yer alıyor. Bu başarıyı sadece civil toplum örgütlerinin çalışmasıyla değil; devle, millet, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerimiz kol kola girdiği için elde ettik. Türkiye 100 yılda böyle bir noktaya gelebildi. Birlik ve beraberlik ile çalışma azmi bize dünyada rekorlar kırdırdı. Bu rekorların 2023 hedeflerini doğrulayan rekorlar olmasını diliyoruz. 2023 hedefleri yakalayabilmek için devlet, millet, iş dünyası ve sivil toplum birlikteliğini sürdürmeliyiz. Tüm dünya bunu keşfetmiş durumda. Dünya artık özelleşmeye ve sivilleşmeye doğru gidiyor. Bu noktada sivil toplumun ve iş adamı örgütlerinin önemi artıyor. TÜMSİAD olarak Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de sanayici ve işadamlarının yeterince örgütlenemediğini savunan Sert, “Türkiye’de şuan mevcut 350 civarında sanayici ve işadamı derneği var. TÜMSİAD olarak bu derneklerin en önemlilerinden bir tanesiyiz. 350 olan sanayici ve işadamı derneği sayısı yeterli değil. Türkiye’yi çok yukarılara taşıyabilmek için bu sayının binlerce olması lazım. Örgütlenmemiş yapılar ne kadar başarılı olamaya çalışırlarsa çalışsınlar belirli başarıları yalamak mümkün değil. Örgütlenmiş ve teşkilatlanmış yapılarla ancak ülkeler kalkınabilir ve başarıya ulaşır. Onun için biz TÜMSİAD’ı teşkilatlandırmaya çalışıyoruz. TÜMSİAD bugünkü performansıyla Avrupa’daki bir çok sivil toplum örgütünü geride bıraktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.