Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Adana'da, Varda Köprüsü civarında iki vatandaş selfie çekiyordu. Ancak selfie çekerken uçurumdan düştüler. Vatandaşlardan biri canını kaybederken diğeri yaralandı.

Karaisalı ilçesindeki Varda Köprüsü civarında, uçurum kenarında selfie çekmek isteyen 26 yaşındaki M.S. ve 21 yaşındaki H.N.K. uçurumdan düştü. Vatandaşların düştüğünü görenler durumu direkt olarak yetkililere bildirdiler. Olay yerine gelen jandarma ve itfaiye ekipleri tüm çabalara rağmen düşenlerden birini kurtaramadı.



Sağlık ekipleri düştüğü yerden çıkartılan iki kişiden H.N.K'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı M.S. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sosyal medya için canından olanların sayısı ne yazık ki artıyor.

Geçtiğimiz dönemde de çatı üzerinde video çekerken düşen bir vatandaş gündeme gelmişti. İnsanlar farklı fotoğraflar ya da videolar çekmek için sıradaşı şeylere başvuruyor. Ancak bu durumun sonucu her zaman güzel olmuyor. Özellikle TikTok uygulamasındaki akımlara uymak isteyen gençler riskli yollara başvurabiliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde TikTok videosu çekmek isterken tren altında kalan bir genç gündeme gelmişti. Ondan önce de İtalya'da ufak bir kız "boğulma challenge" yaparken canından olmuştu. Sosyal medyanın gençler üzerindeki bakısı, gençleri tehlikeli yollara başvurmaya yönlendirebiliyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen yetkililer artık Instagram üzerinden gençlere "ara vermelerini" sağlayacak bildirimler gönderecek. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sosyal medya uğruna canından olanlar için ne yapılabilir?