Bir solunum yolu hastalığı olan, insandan insana hapşırık,öksürük ve temas yolu ile bulaşabilen virüs her geçen gün etkisini daha da artırıp hastalığa yakalanma oranları hızla artarken Selçuk Belediyesi okulların tatil edilmesini fırsat bilerek ilçe merkez ve köylerindeki tüm okulları ilaçladı. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Huzur Evi, Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Belediye Sarayı, Kız Öğrenci Yurdu ve Efes Dershanesi gibi toplu yaşam alanlarının da içinde bulunduğu Prof.Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi binası ve belediyeye ait tüm sosyal tesisleri de ilaçlayan Belediye Veterinerliğine bağlı ekipler hastalığın önlenmesi için seferberlik başlattı.
İnsanoğlunun sosyal yaşam şartları gereğince toplu yaşamak zorunda olduğunu ifade eden Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimi Osman Yelken, “Bu nedenle de her insan hastalıkların bulaşması anlamında her zaman risk altındadır. Domuz Gribi başta olmak üzere gribal enfeksiyonlara neden olan hastalık risklerini kontrol edebilmek için; okul,dershane,
toplu taşıma araçları gibi alanlarda kişisel önlemlerin yanı sıra , dezenfeksiyon işlemleri de yapılmalıdır.Dezenfeksiyon ; hastalık yapıcı organizmaların yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesi işlemidir.Tüm bilgiler ışığında Belediye Veteriner Hekimliği olarak bir dezenfeksiyon çalışması başlatılmıştır.Dezenfeksiyon işlemi için domuz gribi etkeni H1N1 virüsü ve diğer birçok hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı etkili bir dezenfektan kullanılmıştır. Belediyemize bağlı tüm alanların yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, İlçe Merkezimizdeki ve Köylerimizdeki tüm okulların dezenfeksiyon işlemi yapılmıştır” dedi.
Halk sağlığının korunmasına yönelik çalışmalara bu salgın hastalık nedeniyle daha da fazla önem verdiklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür de, “Yapılan bu dezenfeksiyon çalışmaları sonucunda okullarımız başta olmak üzere tüm ilaçlanan mekanlar bir anlamda koruma altına alınmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki; bu türden tehlikeli ve bulaşıcı hastalıklara karşı mücadelede tek taraflı uygulamalar sonuç vermemektedir.Bu nedenle ; vatandaşlarımızın kendi kişisel tedbirlerini almaları çok önem arz etmektedir.Basın yayın kuruluşları takip edilerek , yetkililerin yapmış oldukları uyarı ve çağrılara dikkat edilmelidir” diyerek uygulamanın diğer toplu yaşam alanlarında da sürdürüleceğini vurguladı.