Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Osman Coşkun “İlçemizde emlak sektöründeki sorunların çözümü için Kaymakamlık öncülüğünde bir kurul oluşturacağız.” dedi.
Didim Emlakçılar Derneği Yönetimi Kurulu düzenlediği basın toplantısında ilçedeki emlak sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili olarak basına bilgiler aktardı. Dernek binasında yapılan toplantıya Dernek Başkanı Osman Coşkun, Başkan Yardımcıları Ayser Gürzsoy ve Sevim Külekçi katıldı.
Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Osman Coşkun 1 ay önce yapılan sektör toplantısında sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığını, hazırlanan raporların Kaymakamlığa iletildiğini belirterek “Bu raporlar neticesinde İlçe Kaymakamımızın başkanlığında bir kurul oluşturacağız. Sorunları uzun, orta ve kısa vadede çözülmesi noktasında adımlar atılacak.”dedi.

“HERKES KENDİ İŞİNİ YAPACAK.”
Dernek Başkanı Coşkun, Didim Belediyesine yaptıkları ziyarette İlçedeki emlak sektörü dışında kalan işletmelerin bazılarında emlak işi yapılmasının önüne geçilmesi, bu işletmelerin belli noktalarına asılan tabela ve yazılarının (ev alım-satımı) kaldırılması konusunda mutabakata vardıklarını kaydederek “Bu konuda belediyemiz bu tür yerleri denetlerken bu hususlarda uyarılarda bulunacak ve bu tabela ve yazıların kaldırılmasını sağlayacak. Kısaca herkes kendi işini yapacak. Biz de dernek olarak denetimlerimizde bu hususları dikkat edeceğiz. Kendi içimizde üyelerimize yapacağımız denetimlerde şahsın sadece sertifikasını değil, diğer resmi işlemlerini de denetleyeceğiz. Gerekirse de yaptırımlar uygulayacağız” dedi.

“ARZ-TALEP DENGESİ FİYATLARI AŞAĞIYA ÇEKTİ.”
Coşkun Didim"deki emlak sektöründeki fiyatların aşağılarda olmasının nedenlerinden birinin de arz-talep dengesi olduğunu söylerken “İlçemiz turizm bölgesi ve gelecekte bölgenin incisi olacak bir yer. Biz şu an fiyatlarımız alt seviyelerde ama burada yapılacak binaların kaliteli olması da müşteri portföyünü etkileyecektir. Kaliteli bina kaliteli müşteri ve fiyatların yüksek olması demek ama Alt gelir grubuna göre de evler yapılmalı lazım” dedi.
Didim"deki emlak sektöründe en önemli sorun ise yabancıların ev alım satımında yaşandığını belirten Coşkun “Yabancılara ev satışında tapudan kaynaklı sorunlar çıkıyor. Bu da çözülmesi gereken bir diğer sorun ve biz bunları gerekli yerlere ileteceğiz” diye konuştu. iha