Birçok konuğun ve vatandaşın izlediği oyun beğeni toplarken, oyundan sonra sahneye çıkan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Güneş Doğarken" isimli oyunun yazarına ve Belediye Şehir Tiyatrosu yönetimine çiçek verdi.
Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi"nde 2009-2010 sezonuna "merhaba" diyen ABŞT"nin açılış oyununa Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Yazar Dr. Hidayet Sayın, Yazar Muzaffer İzgü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Buttanrı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müzeyyen Buttanrı, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.
Oyundan önce Doç. Dr. Müzeyyen Buttanrı, Dr. Hidayet Sayın"ın hayatı ve tiyatro yazarlığı hakkında bilgiler verdi. Dr. Hidayet Sayın"ın yazdığı, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yalçın Dinçer"in yönettiği, S.Umut Kaya, İrem Akçay, Özlem Çolak, Zeynel Güngörenler, Cafer İlhan, Murat Uysal ile Şeniz Karaöz"ün oynadığı “Güneş Doğarken” adlı oyun izleyicilerden beğeni topladı.
Oyun bitiminde konuşan Yazar Dr. Hidayet Sayın, adının Aydın"da bir tiyatro sahnesine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bana bu onuru bahşeden herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Daha sonra sahneye Yazar Muzaffer İzgü geldi. İzgü yaptığı konuşmada; “Aydın"a eşimle birlikte 1956 yılında geldik. 23 yıl hizmet ettik. Herhalde Aydın"daki öğrencilerin yüzde 25"inde emeğimiz bulunuyor. Aydın"a hizmet etmekten her zaman onur duyduk” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Yazarlar Dr. Hidayet Sayın, Muzaffer İzgü ve oyunda sergiledikleri başarılı performans nedeniyle ABŞT yönetimine çiçek verdi.