Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bu yıl, koronavirüs pandemisinin etkisinin azalması ile katlanabilir ekran konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Şimdi ise Samsung Display, katlanır ve kayar ekranlar için yeni teknolojilerini paylaştı. Katlanabilir telefonlara yeni bir soluk kazandıracak olan bu teknolojiler yakında hayata geçirilecek gibi görünüyor.

Samsung, maksimum 7.2 inç ekran boyutuna kadar açılan iki katlı bir tasarıma sahip ilk teknolojisini S-foldable olarak adlandırıyor. Bu panel ekstra bir kat dışında Galaxy Z Fold 2'ye çok benziyor.



 Samsung Display, katlandığında tablet boyutunda olan ve açıldığında monitör olarak işlev görebilen 17 inç katlanabilir OLED dahil olmak üzere daha büyük paneller için iki yeni teknolojisini de gösterdi.



Son olarak, daha geleneksel görünümlü bir dizüstü bilgisayar ekranı sergilendi. Bu ekran katlanmıyor veya esnemiyor. Ancak bir ekran altı kamera içeriyor. Web kameranın ekran altına entegre edilmesi sayesinde laptopların çerçeveleri daha da incelecek.



Samsung Display, Samsung Electronics'in bir bölümüdür ve Samsung ve diğer tüketici teknolojisi üreticileri tarafından kullanılmak üzere OLED paneller üretiyor. Dolayısıyla, bu yeni teknolojiler gelecekteki Samsung ürünlerinde kullanılacak. Ancak bu teknolojilerin üretim hattına girmesi için muhtemelen 1-2 yıla daha ihtiyaç duyulacak.

Galaxy Fold serisi ile büyük başarılara imza atan Samsung, pandemiye rağmen satış rakamlarında yükselişe geçmişti. Katlanabilir telefon alanında rakiplerine göz dağı veren Güney Koreli firmanın önündeki tek büyük engel fiyatlar. Fiyatlar 1.500 dolar seviyelerine çekilebilirse bu alandaki telefonlar daha fazla yaygınlaşacaktır.