Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Samsung, şirketin yaklaşmakta olan premium akıllı telefonlarına güç verecek olan en son amiral gemisi akıllı telefon işlemcisi Exynos 2200'ü duyurdu. Bu, şirketin 11 Ocak'ta tanıtacağı ancak ertelendiği aynı yonga seti.

Güney Koreli devden bu yeni yonga setinin duyurusu, önümüzdeki ay Galaxy S22 serisinin Exynos destekli varyantlarının olacağını doğruluyor. Samsung'un bu sefer Exynos yonga setinden vazgeçtiğine dair söylentileri de dindiriyor. Güney Koreli dev, Exynos 2200'ün şirketin 4 nanometre EUV düğümü kullanılarak üretilen yeni tasarlanmış bir işlemci olduğunu söylüyor. Sekiz çekirdekli bir CPU tasarımı içeriyor ve Armv9 CPU çekirdeklerini kullanıyor.



Üç CPU kümesi mevcut, tek bir Cortex-X2 amiral gemisi çekirdeği, üç Cortex-A710 büyük çekirdek ve dört Cortex-A510 küçük çekirdek. Ayrıca yonga seti, şirketin akıllı telefonlarda "konsol düzeyinde" bir oyun deneyimi sunacağını söylediği AMD RDNA 2 mimarisine dayalı bir Samsung Xclipse GPU ile birlikte geliyor.

Samsung Xclipse grafik işlem birimi, donanım hızlandırmalı ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme gibi gelişmiş özellikler sunacak. Işın izleme, oyun içindeki gerçek dünyada ışığı simüle ederken, değişken oranlı gölgeleme, GPU iş yükünü optimize etmek için oyun alanlarındaki gölgeleme oranını düşürebilir.

Ayrıca, genel performansı ve verimliliği artıran gelişmiş çoklu IP düzenleyici (AMIGO) gibi bazı diğer teknolojilerle birlikte gelecek. Yüksek çözünürlüklü oyunlar için pil tüketimini azaltmak için güç verimliliğini yönetecek. Yonga seti ayrıca yeni NPU sayesinde yükseltilmiş bir AI ile birlikte gelecek. Daha gerçekçi fotoğraflar çekmeyi desteklemek için görüntü sinyali işlemcisi ile birlikte kullanılabilir. ISP, tek kamera modunda 108MP'yi destekleyecek ve 4K HDR ve 8K video kayıtları sunacak.

İletişime gelince, Samsung Exynos 2200, 6GHz altı ve mmWave spektrum bantlarını destekleyen hızlı bir 3GPP Release 16 5G modemle birlikte gelecek.