Akıllı telefon pazarının en önemli markalarından birisi olan Samsung, bir yandan yeni modellerini piyasaya sürerken, diğer yandan önceki nesil akıllı telefonlarına da güncelleme hizmeti vermekten geri durmuyor. Son olarak Galaxy M11 adlı orta seviye akıllı telefonunu tanıtan Samsung, böylelikle pazardaki yerini daha da sağlamlaştırmayı planlıyor. Akıllı telefon sektöründe liderliğe oynayan şirketin A Serisi ve M serisi ile birlikte satış rakamlarını daha da arttırması bekleniyor.



Galaxy S20 ailesinin ardından Galaxy Z Flip ile katlanabilir akıllı telefon işine de girişen Samsung, orta seviye modellerini de ihmal etmiyor. A Serisi ve M serisinden bütçe dostu akıllı telefonlar çıkartarak hem cebini düşünen hem de iyi bir telefon edinmek isteyenlere göz kırpan şirket, önceki nesil cihazlarını da unutmuyor. Öyle ki, öğrenilen bilgilere göre Samsung, Galaxy A9 2018 modeli için Android 10 güncellemesini yakında servis etmeyi planlıyor.

Söylentilere bakacak olursak bu, cihazın alacağı son büyük güncelleme olacak. Bundan sonraki dönemde telefon yalnızca çeşitli güvenlik açıkları ve yalnızca kritik hataların düzeltilmesi için güncelleme alacak. Ayrıca Android 10 ile beraber Galaxy A9 2018 sahipleri telefonlarının arayüzünde çok sayıda değişikliği farkedebilecek. Bu değişikliklerin başında daha fazla uygulamaya karanlık mod desteği, daha az rahatsız edici bildirimler ve çeşitli erişilebilirlik özellikleri geliyor.