Samsung'un 5 Ağustos tarihinde tanıtılması beklenen Galaxy Z Fold 2 modelinin tanıtımına sayılı günler kala önemli özellikleri sızdırıldı.

Samsung Galaxy Z Fold 2 görünüşe göre 5 Ağustos'taki etkinlikte duyurulacak. Display Supply Chain Consultants'ın Kurucusu ve CEO'su Ross Young tarafından Galaxy Z Fold 2'nin tüm özellikleri yayınlandı. Galaxy Z Fold 2'nin 5 Ağustos'ta duyurulacağını, ancak daha sonra Ekim ayında piyasaya sürüleceği ifade edildi.



Sızdırılan bilgilere göre 7.59 inç ekran büyüklüğünde Super AMOLED ekrana sahip olan Galaxy Z Fold 2 modelinin ekranı kullanıcılara 120Hz yenileme hızı sunacak.

Galaxy Z Fold 2, gücünü Snapdragon 865 Plus'tan alacak. 12GB RAM ve 256 GB dahili depoma alanına sahip olacağı belirtilen cihazın MicroSD desteği sunmayacağını belirtelim. Ancak 512 GB depolama alanına sahip bir sürümünün bulunacağı iddia ediliyor. Elbette fiyatı da bu doğrultuda değişecektir.

Parmak izi tarayıcı telefonun sağ bölümünde yer alacak olan telefonun ön yüzünde 10 MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor olacak, telefonun arka yüzünde ise 3 adet kamera yer alacak. Bu kameralar sırası ile, 12 Megapiksel çözünürlüğünde olan geniş açılı ana kamera, 12 Megapiksel çözünürlüğünde olan ultra geniş açılı kamera ve 64 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto kamera olacak.

25W kablolu hızlı şarj desteğine sahip olacak olan Galaxy Z Fold 2'nin 15W kablosuz hızlı şarj desteğine ve 15W kablosuz ters şarj özelliğine sahip olması bekleniyor. Böylelikle diğer kablosuz şarj olan cihazları da hızlı bir şekilde şarj edebiliyor olacak. Cihaz ayrıca 4365 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak.