Samsung geçtiğimiz gün düzenlediği özel etkinlikte merakla beklenen yeni ürünlerini tanıttı. Bu ürünler arasında Güney Koreli şirketin yeni akıllı saati de yer alıyordu.

Galaxy Watch 3 tahmin edildiği üzere, Exynos 9110 yonga seti, 1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanıyla geldi. IP68 sertifikasıyla korunan saatin bataryası ise kullanıcıların tercih edeceği 45mm ve 41mm’lik modele göre 340 mAh ya da 247 mAh olacak.

Galaxy Watch 3, Samsung’un eski akıllı saat modellerinde olduğu gibi Tizen arayüzünü kullanacak. Bilindiği üzere bu işletim sistemi Samsung tarafından geliştirildi.



Kutudan çıktığında Tizen 5.5 ile çalışacak olan saat klasik akıllı saat özellikleriyle geliyor. Yani adım sayar, bildirimler, spor modları, kalp hızı ölçümü, uyku takibi ve benzeri özellikler pek çok akıllı saatte olduğu gibi Galaxy Watch 3’te de yer alıyor.

Samsung Apple’ın Watch 4 ve 5’te kullandığı düşme uyarı sistemine de yeni saatinde yer vermiş.

Peki gelelim Galaxy Watch 3’ün Türkiye fiyatına. Samsung 45mm’lik model için 2299, 41 mm’lik model için de 2099 TL’lik bir fiyat belirlemiş.

Dürüst olmak gerekirse, 1400 TL seviyelerine satılan Huawei Watch GT 2 gibi bir alternatif bulunurken, Galaxy Watch 3’e 1000 TL fazla vermek çok da akıllıca bir davranış olmayacaktır. Söz konusu iOS olsa bu fark anlaşılabilir. Lakin Android tarafında pek çok akıllı saat genel anlamda uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Dolayısıyla Samsung’un bu fiyat politikasıyla işi hayli zor.