Yeni tepe modellerini tanıtmaya hazırlanan Samsung, bir yandan da akıllı saati için çalışmalarını sürdürüyor. Güney Kore merkezli şirket, 5 Ağustos tarihindeki etkinlikte yeni amiral gemi modelleri olan Galaxy Note 20, Note Plus (Ultra), Galaxy Fold 2 ve Galaxy Z Flip 5G'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak tanıtılması planlanan cihazlar bunlar ile de sınırlı değil. Samsung bir sürpriz yaparak aynı gün yeni akıllı saatini de araya sıkıştırabilir!



Daha önceden çıkan sızıntılara göre saatin ekran boyutunun 45 mm olduğu üzerinde durulmuştu. Bu doğru olmakla birlikte eksik bir bilgi. Zira şirketin yeni akıllı saati iki farklı seçenek ile gelecek. Bu seçeneklerden birisi 45 mm ekran boyutuna sahip iken, diğeri 41 mm ekran büyüklüğüne sahip olacak. Her iki modelde de LTE bağlantısı ve SIM kart desteği olmakla birlikte, GPS özelliği 45 mm'lik modele özel olarak gelecek.

Şimdilik ekran boyutu 45 mm olan modelin özellikleri hakkındaki bilgimiz daha fazla. Zira bu seçenekte sunulacak olan saatin 5 ATM'ye kadar suya dayanıklı olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca saatin camı da Gorilla Glass DX olacak. 41 mm olan cihazın ise tam olarak bu özellikler ile gelip gelmeyeceği belli değil. Ancak Samsung Galaxy Watch 3 için şunu biliyoruz ki satılacak olan her iki seçenek de 5 Watt'a kadar kablosuz şarj özelliğini destekleyecek.