Güney Kore'de ortaya atılan iddialara göre Samsung, Galaxy S21 serisi için Apple'ın kutu içi şarj cihazı ve kulaklık sunmama yaklaşımını izleyecek. İnternete sızan bazı bilgilere göre , Samsung Galaxy S21'in kutusunda Apple'ın yaptığı gibi sadece USB Type-C kablosu bulunacak. Yani kutudan şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayacak. 

Samsung, ilk Galaxy S'den en yeni Galaxy S20 serisine kadar S serisi telefonlarıyla  kablolu bir kulaklık, USB kablosu ve şarj adaptörü verdi.



Kutu içindeki aksesuarları kaldırmak ve daha küçük kutular kullanmak potansiyel olarak çevreye fayda sağlayabilir. Bununla birlikte, nakliye maliyetlerindeki tasarruf ve şarj cihazlarının ayrı satılmasından elde edilen gelir her şeyden çok Samsung'a fayda sağlayacak gibi görünüyor.

Kutudan çıkan şarj cihazlarının çıkarılmasının daha düşük seviyedeki Samsung cihazlarını da etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 12 modellerini tanıtan Apple, 4 telefonun da kutusundan şarj cihazı ve kulaklık çıkmayacağını duyurmuştu. Marka bu düzenleme için çevrecilik bahanesi ileri sürüyor olsa da kutuların küçülmesi lojistik maliyetlerini azaltacağı gibi ek adaptör ve kulaklık satışlarından elde edilecek gelirin de artacağı görülüyor.