Güney Koreli şirket Samsung'un, geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni Galaxy S10 serisi oldukça beğeni toplamıştı. Bu seride en iddialı model ise Galaxy S10 5G olmuştu. Kamera testine sokulan model aldığı rekor DxOMark puanı ile zirveyi rakibi Huawei ile paylaştı. Ayrıntıları haberimizden birlikte takip edelim.

Samsung Galaxy S10 5G, DxOMark puanı ile rekor kırdı!

Galaxy S10 serisinin en gözde modeli olan Galaxy S10 5G'nin en dikkat çeken özelliği 5G desteği olsa da cihaz, hem arka hem de ön kamera konusunda Galaxy S10 ve Galaxy S10+ modellerinden daha iyi bir donanıma sahipti ve DxOMark kamera testi de rekor puanla sonuçlandı. Cihazın arka kamerası, fotoğrafçılık yeteneği ile 117 puan, video yeteneği ile 100 puan elde etmeyi başararak ortalamada 112 puan almayı başardı. Cihaz, video performansıyla 100 puan almayı başaran ilk cihaz olurken, ortalama puanı ise Galaxy S10 5G'nin Huawei P30 Pro ile birlikte dünyanın en iyi akıllı telefon kamerası olduğunu gösteriyor.

Fotoğrafçılık yeteneği ile, 119 puan alan Huawei P30 Pro'nun gerisinde olsa da video yeteneği ile liderliği tek başına göğüslüyor. Xiaomi Mi 9, video kaydında elde ettiği 99 puan ile 2. sırada bulunuyor. iPhone Xs Max'ın ise genel değerlendirmeden 105 puan, fotoğraf yeteneği ile 110 puan, video yeteneği ile 96 puan aldığını belirtelim.

Galaxy S10 5G'nin ön kamerası ise, fotoğraf performansı ile 101 puan, video performansı ile de 97 puan aldı, ortalama 97 puan alarak zaten önde olduğu ön kamera yarışında Galaxy S10+'ı geride bırakarak dünyanın en iyi ön kamerasına sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU