Avrupa Dağ Koşusu"nda dördüncü kez üst üste Avrupa Şampiyonu olan Ahmet Aslan"a ziyareti sırasında Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker eşlik etti.
Adnan Menderes Üniversitesi BESYO mezunu olan ve Szakspor sporcusu olan Ahmet Arslan, 2005 yılında Yeni Zelenda"da Dünya Dağ Koşuları Tropisi Şampiyonasında genç erkeklerde dördüncü, 2007 yılında Fransa"da, 2008 yılında Almanya"da, 2009 yılında da Avusturya"da Avrupa Şampiyonu olmuştu. 2008 yılında da İsviçre"de Dünya Dağ Koşuları Tropisi Şampiyonası"nda Dünya 3"cüsü olmuştu.
Ziyarette konuşan Arslan, “ Eylül ayında Slovenya"da yapılacak Dünya Şampiyonası var, orada da hedefim şampiyonluk. Aydın"dan sponsor desteği malesef yok, Aydın Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker"e destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.
Avrupa Şampiyonu Aslan"ı tebrik eden Coş şunları söyledi : “ Biz, spor izleyen değil, spor yapan bir Aydın hayal ediyoruz. Aydınlılar olarak sigara, alkol gibi zararlı madde kullanmamalıyız. Burada Ahmet kardeşimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Valisi Hüseyin Avni Coş, Avrupa Şampiyonu Ahmet Aslan"a altın hediye etti.