Aydınlı bir manifaturacı dizinin yayınlanmaya başlaması ile birlikte şalvar üretip satmaya başladı. Özellikle Egeli bayanların yoğun ilgi gösterdiği ve eskiden gündelik işlerde giyilen şalvarların günlerde bile giyilmeye başlandığı öğrenildi.
Muğla Akkaya Köyü"nde gerçekleştirilen ve tamamen Ege kültürünün işlendiği Düriye"nin Güğümleri dizisinin yayınlanmaya başlaması ile bu zamana kadar daha çok köylü kadınların giydiği şalvarlar şehirlerde de ilgi çekmeye başladı.
Dizinin yayınlanmaya başlaması ile birlikte şalvar satışlarının arttığını, hatta İstanbul ve İzmir gibi Büyükşehirlerdeki meslektaşlarından da talep gelmeye başladığını belirten Aydınlı Kale Manifatura çalışanlarından Yaşar Gültekin, “Başrollerini İpek Tuzcuoğlu ve Emre Kınay paylaştığı "Ana Kucağı-Düriye"nin Güğümleri" dizisinden sonra İpek Tuzcuoğlu"nun giydiği şalvar hanımlardan yoğun ilgi görmeye başladı. Hatta bir çok sosyete bayan bile gelip Ege Şalvarı demek yerine bizden "Düriye Şalvarı" istemeye başladı. Diziden sonra şalvar satışlarımız artınca biz de üretimi artırdık. İsteyen firmalara da toptan Düriye Şalvarı gönderebiliriz” dedi.