Google bünyesinde robotik çalışmalar yapan Boston Dynamics. bu çalışmalarıyla ilgili görüntüleri kamuoyu ile paylaşıyor. Genelde kendi YouTube kanalları üzerinden yapılan bu çalışmalar robotların kabiliyetlerini sergiliyor. Son günlerde sosyal medyada yayılan sahte Boston Dynamics videosu ise kafaları karıştırıyor.

Bostan Dynamics videolarında bazen robotları zorlamak için önüne engel çıkaran insanlarla dalga geçmek için hazırlandığı düşünülen viedoda robotlar isyan ederek insanları tehdit ediyor. Farklı ortam ve durumları simüle eden sahte Boston Dynamics robot videolarında isyan eden robotlar insanlara silah doğrultup onlara saldırıyor. Videoda robota silahla ateş etmekten, biber gazı sıkmaya kadar bir dizi işkence yapılıyor. 

Corridor isimli bu tarz videolar üreten bir şirket tarafından hazırlanan video ile ilgili kamera arkasını anlatan bir başka video daha yayınlandı. Onu da şirketin YouTube sayfası üzerinden izleyebilirsiniz. 

Kimin yaptığı bilinmeyen videoların üzerinde gerçek firma ile dalga geçilen Bosstown Dynamics yazsa da birçok kullanıcı bu videoları gerçek sanıyor.  Öte yandan videonun sonunda bunun gerçek olmadığı gösteriliyor olsa da özellikle sosyal medylada videonun bir kısmını paylayıp gerçekmiş gibi sunulduğu için kafalar da karışıyor. İşte bu görüntü: