“Sağlıklı Şehir” kavramını anlamak, anlatmak ve bu kavramın yaygınlaştırılması amacını güden toplantıda Sağlıklı Şehirler Belediye Koordinatörleri eğitime tabi tutulacaklar. Eğitimlerde özellikle sağlıklı yaşam ortamları sağlamak için “Sağlıklı Şehir Planlaması”nın nasıl yapılacağı anlatılacak ve “Eşitsizlikler”e yönelik yerel yönetimlerin yapacakları tartışılacak.
V. Fazın ana temalarının ve “Sağlıklı Şehir” olabilmek için gerekli projelerin anlatılacağı toplantıda koordinatörler bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar. Aydın Belediyesi"nin ev sahipliği yapacağı toplantıya İstanbul Büyükşehir, İzmir Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir, Karşıyaka, Kırıkkale, Kırşehir, Nilüfer, Denizli, Odunpazarı, Amasra, Gölcük, Osmancık, Tepebaşı, Derince belediyeleri koordanitörleri katılırken, Aydın ilçe ve belde belediyeleri de katkıda bulunacaklar.
Aydın Anemon Otel"de gerçekleştirilecek toplantı 26 Şubat 2010 Cuma günü saat 09.30"da Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun açılış konuşması ile başlayacak. Aynı gün ADÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Evci"nin “Sağlıklı Şehirler Süreci”, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Şehirler Proje Yöneticisi Jülide Alan"ın “Şehir Sağlık Profili ve Şehir Sağlık Gelişim Planı”, Bursa Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı, Sağlıklı Şehirler Proje Koordinatörü, Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü A.Nalan Fidan"ın “V. Faz Ana Temaları ve Yerel Yönetimin Sorumlulukları”, İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı, Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu"nun “Sağlıklı Şehir Planlaması” konulu eğitim sunumlarıyla ilk günü tamamlanacak toplantıda 27 Şubat 2010 Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Erdem Saker"in “Yerel Yönetimler ve Katılımcı Yönetim”, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Emel İrgil"in “Eşiksizlikler” konulu eğitim sunumlarıyla toplantı son bulacak.
Yine aynı gün saat 13.30"da katılımcılara Tralleis Antik Kenti, Zincirlihan, Cihanoğlu Külliyesi ve Aydın Müzesi programından oluşan şehir gezisi düzenlenecek. -iha