2009 yılı Eylül ayında projesi yapılan, 2009 Aralık ayında müteahhit firmanın teslim aldığı, 2010 Mart ayında sağlık müdürlüğüne teslim edilen Söke Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi binasına gelen hastalar sağlıklarına kavuşmaya başladı. Bir anlamda Söke"nin 3 yıllık hasreti sona erdi.
10 diş ünitesinin bulunduğu ve toplam 12 doktor ile hizmet verecek olan Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 10 diş hekimi ile faaliyetine başladı. Önümüzdeki günlerde 2 diş hekiminin daha Sağlık Bakanlığı tarafından atamasının yapılması bekleniyor.

“İLK GÜN ÖĞLEYE KADAR 120 HASTA”
Tüm diş sağlığı hizmetlerinin verilebileceği Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"nde ilk etapta krom köprü ve porselen yapımının olmayacağı ancak yılbaşına kadar olan sürede merkezin krom köprü ve porselen uygulamalarını da yapar hale geleceği öğrenildi. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi"nde ilk gün yoğun bir ilgiyle karşılaşılırken; öğleye kadar olan sürede merkez ilk gününde 120 civarında hastaya deva oldu. Sadece Söke"ye değil, Kuşadası ve Didim"i de içine alan bölgeye hitap edeceği düşünülen Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"nin günlük 400 civarında hastaya hitap etmesi bekleniyor.
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Hakan Ölçüm; “Bizler ve Söke Halkı hastanemizin hastalarına hizmet vermeye başlayacağı günü heyecanla bekliyorduk. İlk hizmet gününde bu heyecanımız daha da arttı. Söke"ye modern ve güzel bir diş sağlığı merkezi kazandırıldı. Önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihte resmi olarak da açılışını gerçekleştireceğimiz merkezimiz tüm Söke"ye hayırlı olsun” dedi.