Charisma Otel’de gerçekleştirilen ve Bursa, Marmaris ve Denizli gibi merkezlerden gençlerin yer aldığı toplantıya konuşmacı olarak TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, onur konuğu olarak da Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Ada Rotaract kulübü dönem başkanı Volkan Alkış “Ada Rotaract Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı toplantımızdaki esas amacımız tanışıp kaynaşmayı sağlamak ve 2440’ncı bölgede bulunan 37 kulübün ilk 6 aylık dönemdeki bütçe, hedef ve faaliyetlerini görüşmektir. Toplantımızda bizleri kırmayıp aramızda bulunan sayın Belediye Başkanımız M.Esat Altungün ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ise “Ada Rotaract kulübünün ev sahipliğini yapmış olduğu bu toplantıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kuşadası Belediyesi olarak bizler düzenlemiş olduğunuz bütün çalışmalara hem destek hem de katılım sağlamaya çalıştık. Sizlerin yaptığı çalışmaları zaman, zaman inceliyorum ve gerek toplumsal konular, gerek bireylerin gelişimi, gerekse bulunduğunuz bölgenin gelişimi ile ilgili çok doğru çabalar içerisinde olduğunuzu gözlemliyorum. Ben yapmış olduğunuz tüm bu çalışmalar için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum ve yine bizlerin her zaman sizlere destek vereceğini tekrar yinelemek istiyorum” dedi.
Rotaract Kulüpleri’nin '2'nci Dönem Yarıyıl Değerlendirme Toplantısı’na konuşmacı olarak katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu ülkenin geleceği için turizm çok önemli. Kaliteli turizm için ekonomik ve siyasi istikrar şart, 19'uncu Yüzyıl sanayi, 20'nci Yüzyıl insan odaklıydı. 21'inci Yüzyıl da çevre odaklı. Çevre ve doğa uluslararası bir konu haline geldi. Siz aklınız estiğinde Kazdağları'nda altın arayamazsınız. Denizi, çevreyi kirleten, antibiyotikleriyle denizaltı yaşamı yok eden 200 balık çiftliğini Muğla'nın koylarına yığamazsınız. Marmaris'in cennet ormanlarında magnezyum arayamazsınız. Doğa ve çevre bize lazım. Altını, gümüşü, magnezyumu bulursunuz. Ama ekmeğinizin geldiği toprağı bulmak zor. Bu nedenle doğaya ve çevreye hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi. Genç Rotaractlardan gelen soruları da cevaplandıran TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Müzelerle ören yerlerinin TÜRSAB tarafından işletilmeye başlanmasından sonra denetimlerin daha da arttırıldığını belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı 2010 yılında tüm müzelerden 156 milyon para kazanmış. Bizim işlettiğimiz 2011 yılında bu rakam 246 milyona yükseldi. Bu da müzelere girişte önemli oranda bir kaçağın önlendiğini ortaya koyuyor" dedi.
Yabancıların turistik bölgelerde satın aldıkları evleri kayıtsız turizm sistemiyle kiraya verdiğini hatırlatan Başaran Ulusoy, "Biz yabancıların Türkiye'de ev satın almalarına karşı değiliz. Fethiye örneğinde olduğu gibi kendi ülkesinde kiraya verip, Türk turizmcisini, acentecisini devreden çıkararak turizm yapmasına karşıyız. Bunu önlemek, ikincil konutları turizme kazandırmak için bir çaba içindeyiz. Yeni bir yasayla bu konutlar turizme kazandırılabilinir" diye konuştu.
Toplantının sonunda Ada Rotaract Kulübü Başkanı Volkan Alkış ile Bölge Rotaract Başkanı Mehmet Çakmak, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a Rotaract kulübü armaları ile plaket ve hediyeler verdi.

17.20120122064250.jpg