Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Çin'in yükselen yıldızı realme, bugün bütçe dostu telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Realme C11 modelini sessiz sedasız tanıtıp satışa sunan firma, sudan ucuz fiyatı ile oldukça geniş bir kitleye hitap edecek. Türkiye'de satışa sunulursa peynir ekmek gibi satacak olan bu telefon bakalım özellikleri ile bizlere neler sunuyor?

Telefonda 6.52 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. 110 dolara satılacak olan telefon için bu ekranın oldukça ideal olduğunu söyleyebiliriz. Telefon için sudan ucuz dedik ama bunun bir bedeli var. Bu bedel de işlemci tarafında ödeniyor. Telefonda Qualcomm veya MediaTek işlemci bulunuyor.

Realme C11'de giriş seviyesi UniSoC SC9863 yonga seti yer alıyor. Spreadtrum tarafından üretilen bu yonga setinin günlük işlemler için tasarlandığını belirtelim. 28 nm üretim süreci ile üretilen bu işlemcide 8 çekirdek yer alıyor. Bu çekirdek 1.6 GHz + 1.2 GHz hızında çalışıyor. Grafik biriminde ise IMG8322 kullanan bu yonga seti standart oyunları normal bir şekilde çalıştırabiliyor.



2 GB RAM ile gelen C11'de microSD kart destekli 32 GB dahili depolama birimi kullanılıyor. Telefonun arkasında 8 Megapiksel ve önünde ise 5 Megapiksellik kamera bulunuyor. Bu kameralardan çok bir şey beklememek gerekiyor. Çünkü bunlar gündelik kullanım için tasarlanmış telefonlar.

5.000 mAh kapasiteli bataryası ile gün boyu size eşlik eden C11'in 110 dolarlık fiyatı piyasanın en uygun akıllı telefonları arasında yer almasını sağlıyor. Türkiye pazarına henüz gelip gelmeyeceği bilinmeyen telefon, muhtemelen ülkemizde 1.500 TL bandında satılacak.