Sony merakla beklenen PlayStation 5’e dair ilk resmi açıklamayı yaptı. Rakibi Microsoft uzun bir süre önce yeni nesil konsolu Xbox Series X’i tanıtmış olsa da Sony tarafından elle tutulur bir açıklama gelmemişti.

Şimdiye kadar hep üstü kapalı bir şekilde yeni nesil konsolunun özelliklerinden bahseden Sony, sonunda ilk resmi adımı attı ve PS5’in kontrolcüsü DualSense’i tanıttı.

Genel kanı bu kontrolcünün DualShock5 ismiyle anılacağı yönündeydi lakin Sony DualSense isminde karar kıldı.

DualSense ilk bakışta PlayStation 4 kontrolcüsüne benzese de temelde pek çok farklılık içeriyor. Biz de bu farklılıkları hazırladığımız video ile sizlere anlatmaya çalıştık. Dilerseniz bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Gerçekten de Sony’nin yeni nesil kontrolcüsü tasarım açısından Xbox kontrolcüsünü andırıyor. Sanki Xbox One ve PS4 kontrolcüsünü bir kazana atıp karıştırmışlar ve ortaya DualSense çıkmış.

Elbette bunları kontrolcünün dış görünümüne bakarak söylüyoruz. Yoksa iş teknik özelliklere kaldığında DualSense ciddi anlamda önemli yeniliklerle geliyor. Elbette bu yeniliklerin ne derece işlevsel olduğu PS5 çıktıktan sonra anlaşılacak. En azından şimdilik daha konsolu ve kontrolcüyü test etmeden çok iyi, muazzam gibi bir yorumda bulunmak pek doğru olmayacaktır. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.