Sony Corporation, bugün Tokyo'da düzenlenen Sony IR Day 2019 kurumsal strateji toplantısında PlayStation 4 Pro ile yeni nesil PlayStation konsolunun performansını Marvel's Spider-Man oyunu üzerinde karşılaştırdı.

PS5 hakkında ilk resmi duyuru geldi!

Sony Corporation başkan ve CEO'su Kenichiro Yoshida: "PlayStation'ın oyun oynamak için en iyi yer olarak kalmasını sağlamak için Sony Interactive Entertainment üçüncü parti geliştiricilerle çalışmalarını sürdürmeye ve ilişkilerini geliştirmeye devam edecek." dedi.

Yoshida, PlayStation'ın kesintisiz doğasını açıklarken "her zaman, her yerde, kesintisiz" ifadelerini kullandı. Karşılaştırma videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Konsol 8 çekirdekli 7 nanometrelik 2 mikro mimarisini kullanan üçüncü nesil AMD Ryzen tabanlı bir CPU ve ışın izleme teknolojisini destekleyen AMD Radeon Navi tabanlı bir GPU tarafından güçlendirilecek.

8K grafikler ve fiziksel medya desteği olacak ve "çarpıcı biçimde farklı bir ses deneyimi" sunacak yeni 3D ses teknolojisinin de CPU'nun bir parçası olacak PlayStation 5.

Konsol ayrıca solid-state drive yani katı hal diskine sahip olacak. Şu anda PC'de mevcut olan tüm SSD'lerden daha hızlı bant genişliğine sahip olacağı belirtilen bu SSD uzun yükleme sürelerini ve oyun içindeki hızlı seyahat sürelerini kısaltacak ve oyuncuların çok oyunculu maçlara daha hızlı girmelerini sağlayacak.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU