Akıllı telefon pazarının en önemli üreticilerinden birisi olan Xiaomi, güncelleme anlamında da kullanıcılarını üzmemeye çalışıyor. Yakın zamanda çok sayıda modeline yeni arayüz güncellemesini sunan Çin merkezli teknoloji devi, ülkemizde de birçok kişi tarafından kullanılan bir telefonuna daha bu güncellemeyi sunuyor. Redmi çatısı altında sunduğu fiyat/performans cihazları ile adından sıkça söz ettiren Xiaomi, Redmi Note 7 isimli modeline MIUI 12 güncellemesini servis etmeyi planlıyor.

Güncelleme anlamında zaman zaman kullanıcılarından şikayetler alan Xiaomi, bu alanda da takipçilerini üzmemeye çalışıyor. Şirketin yeni hedefi ise Redmi Note 7 adındaki modeline MIUI 12 güncellemesini sunmak. Ancak sorun yaşamak istemeyen şirket bu kez çok daha ağırbaşlı hareket edecek gibi gözüküyor. Zira gelen bilgilere göre Xiaomi, bahsi geçen telefon için sunacağı güncellemeyi ilk olarak Avrupa'nın sayılı ülkelerinde hayata geçirecek. Ayrıca güncellemeden bu ülkelerdeki kullanıcıların yalnızca %30'luk kısmı yararlanabilecek.



Çin merkezli akıllı telefon üreticisinin bu tarz bir yöneteme başvurmasındaki temel sebep ise yukarıda da ifade etmeye çalıştığımız gibi sorun yaşamamak. Eğer herhangi bir problem ile karşılaşılmazsa, Xiaomi'nin güncellemeyi diğer ülkelerdeki Redmi Note 7 kullanıcılarına da sunacağı ifade ediliyor. MIUI 12 ile beraber telefona hem görsel anlamda hem de kullanım anlamında pek çok yeniliğin geleceğini ifade edebiliriz. Güncelleme hakkında gelişmeler oldukça sizleri haberdar ediyor olacağız.