Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Nisan ayı başlangıcında paylaştığı yol haritası ile birlikte ColorOS 11 güncellemesi takvimini paylaşan Oppo, stabil güncellemelerini dağıtmaya başladı.

Bu içerisinde OPPO A9, Reno 2Z için ColorOS 11 arayüzü kullanıcılara dağıtmaya başlayacağını duyuran telefon üreticisi Android'in en güncel halini kullanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz ay itibariyle "Beta" programında kullanıcı geri dönüşleriyle yazılım hatalarını çözülen ColorOS 11 arayüzü dün itibariyle stabil sürüm haline ulaştı.

İlk olarak Hindistan, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Tayland'da bulunan kullanıcılara dağıtılan güncelleme yakın süre içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak. 

Diğer akıllı telefon üreticileri gibi kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile yazılıma dair ilk geri dönüşleri test edecek Oppo sürecin iyi gitmesi durumunda Oppo Reno 2 ColorOS 11 sürümünü tüm kullanıcılar ile paylaşacak. Kullanıcılar Android 11 işletim sistemi üzerinde çalışacak ColorOS 11 sürümünün cihazına gelip gelmediğini öğrenmek için Ayarlar - Yazılım Güncelleme yolunu izleyebilir.



Tema çeşitliliği: İkon stilleri, dinamik ve statik duvar kağıtları, ana ekran kişiselleştirmeleri ve sistem renklerininde bir arada sunulduğu binlerce tema Oppo Tema Mağazası üzerinden indirilebiliyor. Belirleyeceğin farklı kombinasyonlar ve seçili duvar kağıdına göre otomatik renk ayarları ile çeşitlendirebileceğiniz ana ekranınız renkli bir çalışma alanına dönüşüyor.

Oyuncu Modu: Mobil oyuncuların konforunu ve oyun deneyimini iyileştirmek için çalışmalarına devam eden OPPO, Oyun Alanı uygulaması ile birlikte işlemci ve grafik birimi entegrasyonunu dengeliyor. Oyun sırasında FPS düşüşlerinin ve ısı artışının önüne geçmeyi uygulama öncelemesi ve RAM temizlemesi ile sağlayan uygulama, ağ önceliği modu ile ping sorununun önüne geçiyor.

Performans İyileştirmesi: Stabilite güncellemelerinin yanı sıra ana sürüm güncellemelerinde bir önceki yazılıma göre yüzdesel olarak ilerleme kaydeden akıllı telefon üreticisi uygulama açılışlarında önemli bir ivme kat etti. En popüler uygulamarda %23.6 oranında iyileşme sağlayan uygulama yükleme süresi ve yapay zeka destekli ön yükleme işlemleri ColorOS 11 arayüzünü ön plana çıkarıyor.