Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden üzerinde silah bulunan 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis yetkilileri şu anda firarda olan 2 çocuk annesi 24 yaşındaki A.S. isimli kadının devlete sığınmasını ve devlet koruması altına girmesini istedi.
Edinilen bilgiye göre, Aydın"ın Germencik İlçesi"nde yaşayan 24 yaşındaki A.S. 2006 yılında kendisinden yaklaşık 30 büyük olduğu belirtilen A.S. ile evlendirildi. Yaklaşık 4 yıl evli kalan 24 yaşındaki A.S. geçtiğimiz günlerde eşiyle birlikte yaşadığı İncirliova İlçesi"ndeki evlerini terk etti. Aydın"a Muş ilinden göç geldikleri öğrenilen aile kızlarının eşinden kaçması üzerine toplanıp, kayıp olan kızı bulup öldürmeye karar verdiler. Bir süre kızın izini araştıran A.S."nin ailesi 4 erkek kardeşi ve kocası ile birlikte genç kadını aramaya başladılar.
Olayı öğrenen polis ekipleri Fatih Mahallesi"nde yaptıkları operasyonla, kızı arayan kardeşleri İ.N. (32), M.S.N. (39), Y.N. (25) ve M.S.N. (45) ile kadının kocası A.S."yi yakaladı.
Şahısların üzerinde ve birlikte dolaştıkları araç içerisinde yapılan aramda 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen şüphelilerden üzerinde silah ele geçirilen kızın erkek kardeşleri Y.N. (25), M.S.N. (39) ve İ.N. (32) tutuklandı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü ilk defa bir töre cinayetinin işlenmeden önlendiğini belirterek, şu anda firarda olan kadının devlete sığınmasını istediler. iha