Köşk Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenen törene Kaymakam İsmail Soykan, Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, İlçe Emniyet Amiri Rıza Nurettin Başer, Garnizon Komutanı Rafet Balum, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Emniyet Amiri Rıza Nurettin Başer “Emniyet teşkilatımız gücünü yasalardan, desteğini halktan alan ülkede düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden tüm gücüyle çalışan köklü geçmişi ile Türkiye Cumhuriyeti"nin temel kurumlarındandır. Polisimiz, yasaların uygulanması demokratik düzenin temel hak ve özgürlüklerinin korunması toplumun barış, refah huzur içinde yaşamasının sağlanması gibi devlet adına üstlendiği önemli görevleri hukuk sınırları içinde kalarak başarıyla yerine getirmektedir. Tarih; Türk Milletinin Dünya Kavimleri içerisinde devlet kurucu bir millet olarak tanıdığını, devletin devamlılığının sağlanabilmesi için emniyet ve asayiş hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi gerektiğine inan millet olarak göstermektedir. Son yıllarda ülkemizin kalkınmasını ve güçlenmesini istemeyen bazı dış güçler, devletimizin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak illegal faaliyet gösteren terör odaklarını destekleyerek amaçlarına ulaşmak istemektedirler. Ancak gücünü halktan alan vatanın bütünlüğünü ve milletinin bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan Polis Teşkilatımız devletine bağlılığı sayesinde dış güçlerin bu emellerine ulaşmalarına fırsat vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir” dedi.
Türk Polisi"nin ulvi bir görevi yerine getirdiğini belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan ise “164 yıl önce kurulan Türk Polis Teşkilatı, yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış, huzur ve güven içerisinde yaşamasının sağlanması gibi, önemli görevleri üstlenmiştir. Emniyet Teşkilatımız ve polisimiz, bu görevlerini Anayasa ve yasalara bağlılıkla yerine getirmektedir” diyerek tüm polislerin haftalarını kutladı.