Törende eğitimlerini başarı ile tamamlayan 267 genç polis diplomalarını alarak mesleğe adımlarını attılar.
Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Fatih Atay, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Kemal Yılmaz, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçede bulunan kurumların daire müdürleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı.
Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan Türk Polis Teşkilatına 267 yeni polis memurunun katılmasının haklı onur ve gururunu-yaşadığını belirten Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala, “Polis Teşkilatımız, vatandaşımızın güven ve desteğinin başarısı için temel ve en önemli değer olduğunun bilinciyle hizmetlerine devam etmektedir. Güvenlik hizmeti sunan polisimiz, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve refahını sağlamak adına Atatürk ilkeleri ışığında başta Anayasa, ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir. Eğitime gereğince önem vermeyen toplumların gelişme ve çağdaşlaşma yolunda beklenilen adımları atamadıkları, dolayısıyla huzurlu ve bilgili bir toplum haline gelemedikleri bir gerçektir. Bu amaç doğrultusunda devletimiz; 2001 yılında çıkardığı 4652 sayılı kanunla Polis eğitim sistemini yeniden düzenlemiş, Polis Memuru rütbesinde personel yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı 2 yıl eğitim süreli Polis Meslek Yüksek Okullarını faaliyete geçirerek böylece Polisimizin eğitiminde çok önemli bir mesafe kat etmiştir” dedi.
Mesleğe yeni başlayacak polis adaylarına öğütlerde bulunan Pala; “Sizler, Milletimizin bağrından seçilerek bu okulumuza geldiniz. Bu eğitim kurumunda milletimizin huzur ve güvenliğine hizmet etmek amacı doğrultusunda eğitildiniz. Şimdi burada edindiğiniz bilgileri, kazandığınız tecrübeleri tatbik ederek vatandaşın huzur ve saadeti uğruna ibadet aşkıyla hizmet edeceksiniz. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, geçmişte gayret ve fedakârlık içerisinde görevlerini yaparken seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimiz ile emekli olan mensuplarımıza ve halen görevleri başındaki personelimize, ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Sevgili öğrencilerim, bundan sonraki özel ve meslek hayatınızda mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti"nin temel kurumlarından olan emniyet teşkilatının gücünü yasalardan, desteğini milletten aldığını kaydeden Vali Coş da, “Ülkede birlik ve düzeni sağlamaya çalışan böyle bir teşkilatın mensubu olmakla ne kadar iftihar edilse azdır. Daha önceleri Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızda ilkokul mezunları görev alırken bugün en az yüksekokul mezunu memurlar yetişiyor. Okulunuzda almış olduğunuz eğitim ve öğretimle, milli, manevi ve kültürel değerlerinize sahip, bilgi çağının gereklerine göre yetişmiş Türk Polisi unvanını alıyorsunuz. Çağın gerektirdiği her türlü teknolojiyi kullanan, çağdaş bilimi her şeyin üzerinde tutan, kaba kuvveti değil aklın ve bilimin öncülüğünü yapan, bilinçli bir polis teşkilatının mensupları oluyorsunuz. Çalışmalarınızla Türk Emniyet Teşkilatı"nın hizmet ilkesi olan, "Vatandaş memnuniyeti ve toplum destekli polislik hizmetini" tam anlamıyla gerçekleştireceğinize inanıyorum. Gerektiğinde daha öncelerde olduğu gibi büyükleriniz gibi vatanınız için canınızı seve seve vereceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.
8. Dönem Okul Birincisi Murat Karaman ise, arkadaşları adına yaptığı konuşmasında; “Bugün bu kutsal yuvadaki eğitim ve öğretim hayatımızı tamamlayıp, geçmişin gurur tablolarıyla taçlandığı bu mesleğimize ilk adımı atmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Polis Meslek Yüksek Okulları değişen ve gelişen hayata kendini adapte ederek bilgi çağının meyvelerini hızla en verimli şekilde toplamakta ve bunları meslek hayatında kullanacağımız şekilde gerek teorik gerekse uygulamalı olarak biz Polis Memuru adaylarına sunmaktadır. Bizlerse, burada elde ettiğimiz bilgi ve becerileri vatandaşın beklentileri doğrultusunda, kanunlar çerçevesinde ve bunların bilincinde olarak görevin gerektirdiği hiçbir sorumluluktan kaçmayarak, toplumun tüm ihtiyaçlarına cevap verebileceğine inanan emniyet teşkilatının polis memuru kadrosunu oluşturacak yeni mezunlarıyız. Görev yapacağımız her yerde ve her şartta fikir ve ilkeleriyle bize rehberlik eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şu veciz sözlerini asla aklımızdan çıkarmayacağımızı bilmenizi istiyoruz: “Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk milletinin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim, hepimizin en kutlu vazifemizdir” Atam sen rahat uyu. Çünkü Emanetin Emin Ellerde” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Murat Karaman, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından okulda ilk on dereceyi alma başarısı gösteren Murat Karaman, Serkan Akgül, Mehmet Öztürk, Ergün Yıldız, Ö.Faruk Aksöz, A.Ramazan Karaçelik, Cuma İkiz, Sercan Köroğlu, Fatih Albayrak ve M. Umur Tütüncü"ye protokol tarafından diplomaları ile hediyeleri verildi. Ödül töreninin ardından mezun olan polis adayı yemin etti.
Mezuniyet töreni, Polis Marşı"nın okunması ve tören geçişi ile sona erdi. Mezun olan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterisinde bulundular. Programın sonunda ailelerine ve arkadaşlarına sarılan öğrenciler göz yaşlarına hakim olamadı. iha