Teknoloji ve oyun dünyası şu aralar yeni nesil konsollara kenetlenmiş durumda. Bilindiği üzere Kasım ayı içerisinde hem Sony, hem de Microsoft yeni nesil konsollarını tanıtacaklar. Microsoft şimdiye kadar düzenlediği etkinliklerle Xbox Series X ve Series S hakkında tüm ayrıntıları açıkladı. Hatta geçtiğimiz günlerde bu iki konsola dair fiyat bilgileri de paylaşılmıştı. Lakin paylaşılan fiyatlar kısa bir süre sonra geri çekildi.

Şimdi sıra Sony’e geldi. Sony bu akşam gerçekleşen etkinliğe kadar ne fiyat ne de çıkış tarihi hakknda ne bir bilgi vermemişti.

Aslında PS5’in tanıtım süreci de biraz ilginç oldu. Sony ilk olarak konsolun teknik özelliklerini açıklamış, ardından da tasarımı ve genel hatlarını tanıtmıştı.

Bugün ki etkinlikte ise konsol ile ilgili merak edilen birkaç detay daha cevap buldu. Fakat PlayStation 5 etkinliği ile ilgili detaylara geçmeden önce dilerseniz konsolun teknik özelliklerini bir kez daha hatırlayalım.

Arayüz / Bellek: 16 GB GDDR6 - 256 bit
CPU: 3.5 Ghz 8x Zen 2 Çekirdek
GPU: 2.23 HGz 36 CU - 10.28 TFLOP
Bellek bant genişliği: 448 GB/s
Dahili bellek: 825 GB SSD
GÇ Çıkışı: 5,5 GB/s (ham) ve tipik 8-9 GB/s
Harici bellek: USB HDD Desteği
Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray driver

Şimdi gelelim PlayStation 5 ile ilgili yeni detaylar. Bilindiği üzere en çok merak edilen iki soru vardı. PlayStation 5 çıkış tarihi ve PlayStation 5 fiyatı.

Sony şimdiye kadar PS5 çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili bir açıklama yapmamıştı. Fakat ortaya bazı söylentiler atılmıştı. Hatta PS5 Türkiye fiyatı ile ilgili de bazı önemli bilgiler ortaya çıkmıştı. Öyle ki konsolun Türkiye’de 7999 TL’den satışa çıkacağı iddia ediliyordu. Çıkış tarihi olarak da Kasım’ın ortaları gösterilmişti.

Lakin bugün gerçekleşen etkinliğe kadar bu konuda resmi bir açıklama gelmedi.

Etkinlik Devam Ediyor – Haber Güncelleniyor...