Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yeni nesil oyun konsolları bildiğiniz gibi tüm dünyada karaborsa olmuş durumda. Stok sorunu yaşayan firmalar yine de hedeflerini yüksek tutmaya devam ediyor. Sony de PlayStation 5 hedeflerini bugün açıkladı. 14 milyonu aşmak isteyen Sony, stok sorunu yaşacağının da altını çizdi.

Sony için bile 12 ay içerisinde 14.8 milyon adet Playstation 5 konsol satışı büyük bir hedef. Ancak Bloomberg, teknoloji devinin analistleri konsol stoklarının 2022 yılına kadar yetersiz kalacağı konusunda uyardığını belirtti.

PS5 için güçlü bir talep var, ancak küresel bir sorun olan yarı iletken kıtlığı üretimi artırmayı zorlaştırıyor. Bu sebepten dolayı PS5'in mağazalarda bulunması şimdilik zor olacak gibi.

Daha önce Sony, arzın bu yılın ikinci yarısında toplanacağını tahmin etmişti, ancak artık buna inanmıyor. Arzın ne zaman iyileşeceği konusunda ise henüz yeni bir tahmin belirtmedi. Finans Direktörü, "Talebin bu yıl sakinleşeceğini sanmıyorum ve gelecek yıl çok daha fazla cihazı güvence altına alsak ve çok daha fazla PlayStation 5 birimi üretsek bile, tedarikimiz talebi karşılayamazdı." şeklinde bir açıklama yaptı.



Sony, konsoluna olan talebin yalnızca tüketicilerin büyük bir çoğunluğunun evde eğlence aramaya zorlayan salgından kaynaklı olmadığına inanıyor.

Ayrıca Sony PlayStation 5'in rakipleri olan Nintendo ve Microsoft kendi konsollarında tedarik sorunları yaşıyor. Microsoft bu sorunların Temmuz ayına kadar azalacağını tahmin ediyor. PlayStation ve Xbox, TSMC'nin 7 nm dökümhanelerinde üretilen AMD tarafından tasarlanmış APU'ları kullanırken, Nintendo'nun Switch'i de TSMC tarafından üretilen ancak daha eski bir 16 nm Nvidia tarafından tasarlanmış bir yonga setine sahip. 

Durum bu olunca piyasada talebi karşılamaya yeterli PlayStation olmamasından kaynaklı fiyatların artması bekleniyor.