Konami tarafından geliştirilen PES serisi 2013 yılına kadar ülkemizde hayli seviliyordu. Fakat 2013'ten sonra Konami PES serisini biraz daha simülasyona kaydırma kararı aldı. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu.

PES serisi FIFA-vari bir tarza bürününce insanlar bunu oynayana kadar FIFA'yı oynarım dedi ve Konami büyük bir hata yaptığını anladı.

Elbette Konami PES'i kendi özüne döndürmek yerine simülasyon tarafında EA Sports'u geçmek için kastırınca olanlar oldu.

Konami yeni nesil konsollar için geliştireceği yeni PES oyununa daha çok odaklanabilmek için 2021 versiyonunu güncelleme ile geçireceğini açıkladı. Biz de Oyun Canavarı'nın bu bölümünde bir zamanlar ülkemizde çok sevilen PES serisinin yeni versiyonuna yer vermek istedik. Dilerseniz bahse konu videomuza aşağıdan göz atabilirsiniz.

Görüldüğü üzere bu güncellemeyi 60TL gibi bir ücrete edinmeniz mümkün. Elbette bir güncelleme için para ödeyip ödememek size kalmış birşey.

Tabi ki şunu da unutmamak gerekiyor. Günün sonunda yeni bir oyun olarak satılacak olan FIFA 21'de de ne kadar değişiklik olacağı soru işareti. Zira kısa süre önce satışa çıkan NBA 2K21 neredeyse selefi ile aynı formatta karşımıza çıkmıştı.

O yüzden Konami'yi bu dürüst hareketinden ötürü tebrik etmek gerekiyor. Zira PES 2021'i güncelleme yerine yeni bir oyunmuş gibi lanse de edebilirlerdi.