Burak Pehlivan'ın measjında, "Kandiller dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlardır.

Yüce Yaratıcı’nın Kuran-ı Kerim’de “yüce bir ahlak üzere” olduğunu belirttiği ve tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, peygamberlik zincirinin son halkası olan Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutlaya geldiğimiz Mevlid Kandili’ni 03 Şubat Cumayı Cumartesiye bağlayan gece idrak edeceğiz.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflen-dirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O’nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur’an’ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, Necip Türk Milleti’nin ve bütün İslam âleminin , Mevlid Kandilini tebrik ederim." ifadeleri yer aldı.