17 Şubat Cuma günü faaliyete geçecek tam teşekküllü hastanenin açılışı öncesi bir basın toplantısı düzenlenerek gazetecilere tanıtıldı. 5 yıldızlı otel konforundaki geniş kapsamlı bir sağlık merkezi olan Özel Universal Kuşadası Hastanesi, özellikle yakın çevrede bulunmayan kardiyoloji, kalp ve beyin cerrahisi ve üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi ile Kuşadası ve çevresinin her türlü sağlık ihtiyacına cevap verebilecek.
İlk etapta 6’sı süit 42 hasta odası ve 66 yatak kapasitesi ile hizmete girecek 10 bin metrekare kapalı alana sahip Özel Universal Kuşadası Hastanesi’nin yakın gelecekte kapasitesini 150 yatağa kadar çıkaracağı belirtilirken, 24 yataklı yoğun bakım ünitesinde koroner, kardiyovasküler, dahili, cerrahi ve yeni doğan yoğun bakım bölümleri bulunuyor. Kuşadası başta olmak üzere Selçuk, Söke ve Didim’de kardiyoloji, beyin cerrahisi, üroloji gibi bulunmayan dallarda büyük bir ihtiyacı karşılayacak hastane, üçüncü basamak yoğun bakım üniteleriyle de ileri derece tetkik ve tedavi olanağı sağlayacak.
Basın toplantısında konuşan Universal Hastaneler Grubu CEO’su Dr. Mahir Turan, yılda yaklaşık 1 milyona yakın turisti ağırlayan, 80 bine ulaşan nüfus potansiyeli ile her geçen gün büyüyen Kuşadası’na bu büyüklükte bir sağlık tesisi kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Uzun süren yasal sürecin tamamlandığını vurgulayan Üniversal Hastaneler Grubu Genel Müdürü Dr. Mahir Turan, Sağlık Bakanlığı ruhsatı ile faaliyet belgelerini aldıklarını sözlerine ekledi.
Universal Hastaneler Grubu Ege Bölge Sorumlusu ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ulvi Ünal, Universal Grubu’nun Alman, İtalyan, Vatan, Ege Sağlık gibi Türkiye’nin en köklü markalarının da bulunduğu, yakında hizmete girecek olanlarla birlikte 18 hastaneyi bünyesinde barındırdığını dile getirerek, “Son dönemde Malatya ve Konya Ereğli’deki hastanelerimizi açtık. 14’üncü Hastanemizi Kuşadası’na açıyoruz. Eminiz burası sadece Kuşadası’nın değil; Aydın, Söke, Selçuk, Didim, Seferihisar, Gümüldür halkının da tercih edeceği bir hastane olacak” dedi.