Sahne arkasında Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin oluşturduğu yoğunluğu fırsat bilen yankesiciler, CHP'li Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekci'nin cüzdanını gözüne kestirdi. Yoğunluk ve kargaşa arasında cebinde bir elin olduğunu fark eden Söke belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, yankesicinin elini cebindeyken yakaladı. Başkan Necdet Özekmekçi'nin 'Hırsız var' uyarısı üzerine partililer yardıma yetişirken şüpheli gördükleri şahsı yakalayarak polise teslim ettiler. Şüpheli şahıs, öfkeli kalabalığın arasından alınıp uzaklaştırıldı.
Bu tür miting alanlarında yankesicilik olaylarının olabileceğini bildiğini bu nedenle tedbirli davrandığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Dikkatli bir insanım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu"nu uğurladığımız anda bir elin cebimde gezdiğini hissettim. Bir şey alamadı ama sonuçta yankesiciydi ve polise teslim edildi” dedi.
Yaşadığı durum karşısında çok üzüldüğünü ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Birçok geçinme zorluğu yaşayan, maaşla geçinen vatandaşlarımız var, Onların da başlarına gelebilirdi. Bu tür işleri yapan kişileri uyarmak istiyorum. Kimsenin özellikle sadece tepkilerini dile getirmek için masum duygularla mitinglere gelen insanlarımızın canlarını yakmasınlar” dedi.
Yankesici şahsın ilk anda inkar ettiğini ancak, şahsın elini cebinde kendisinin yakaladığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; miting alanında birçok kişinin yankesici kurbanı olduğunu öğrendiklerini ve üzüldüklerini ifade etti.