Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS, oyun dizüstü bilgisayarlarının en büyük zorluklarından biri olan ısınma problemini ortadan kaldıran yeni keşfi, akıllı soğutma sistemi “ROG Intelligent Cooling”i tanıttı. Oyuncular için özel olarak tasarlanan, dünyanın en güçlü ve çok yönlü oyun dizüstü bilgisayar modellerinden oluşan ROG (Republic of Gamers) serisinin Strix, Scar ve Zephyrus modellerinde bulunan sistem, 10 santigrat dereceye kadar ısı düşüşü sağlıyor. Düşük sıcaklık sayesinde daha sessiz ve verimli bir oyun deneyimi sunulurken, cihazın kullanım ömrü de uzuyor.

Akıllı soğutma sistemi “ROG Intelligent Cooling”, hava akışını yüzde 32’ye kadar artırabilen Arc Flow Fans’a sahip. Kullanılan anti-toz tünelleri ise bilgiyarda toz birikmesinin önüne geçerek sistemin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. 6 adet ısı borusuyla sağlanan ekstra soğutma mevcut ısıyı daha hızlı dağıtmaya yardımcı olurken cihazın kullanım ömrünü uzatıyor ve güvenirliliğini artırıyor. Sistemin sahip olduğu 0.1 mm inceliğindeki paneller, ısı dağılımını mevcut sistemlere göre yüzeyde yüzde 13’e kadar artırıyor. Bu da yüzde 7 daha az hava direnci, yüzde 69’a kadar daha hızlı termal iletkinliğe imkan sunuyor ve aşırı ısınmaya geçit vermiyor.

“ROG Intelligent Cooling” sistemine ilave olarak ROG Zephyrus Duo serisine özel geliştirilen Aktif Aerodinamik Sistem Plus (AAS Plus) sayesinde bilgisayardaki hava akışı %30'a kadar çıkarak, ikincil ekranın arkasında 28,5 mm'lik yeni bir hava girişinin olmasını sağlıyor. Böylece bilgisayarın altından hava çekmek yerine, yukarı bakan bu havalandırma deliğinden soğuk hava çekiliyor. Bu geniş alan sayesinde yüksek performans modunda dahi gürültü seviyesi 43 dB'in altında kalarak kullanıcıya sessiz bir ortam ve yüksek odaklanma imkanı sunuyor.

ASUS’un sunduğu yeni soğutma sisteminde bulunan senaryo profilleri, kullanıcısına sessizlik, güven ve konfor sunarken, çalıştırılan uygulamaya bağlı olarak sistemin bu seçenekler arasında otomatik olarak geçiş yapmasına da olanak tanıyor. ROG oyuncu cihazlarını tek noktadan bağlamayı, ayarlama yapmayı ve kontrolü sağlayan uygulama Armoury Crate, eldeki göreve en iyi uyacak ayarlamaları otomatik olarak, anında gerçekleştirebiliyor.