Son dönemde oyun odaklı bilgisayarların fiyatı hayli arttı. Bugün ortalama bir oyun bilgisayarının fiyatı en aşağı 7000TL'den başlıyor. Ekran kartı ve işlemci tarafındaki ufak çaplı değişikliklerle birlikte fiyat 10.000 TL sınırına kadar yükseliyor.

Genel olarak 10.000 TL sınırına satılan PC modellerinde SSD yanında SATA depolamaya yer verilmiyor. Depolama alanını biraz geniş tutmak istediğinizde ise fiyat etiketi yükseliyor.

Şu anda 10.000 TL altına satın alabileceğiniz modellerden birisi de Lenovo Legion Y540 15IRH. 

Bugün ki inceleme konuğumuz Lenovo'nun 10.000 TL altı fiyata satılan oyun bilgisayarı Legion Y540 15IRH. Bilindiği üzere Lenovo uzun yıllardan beri oyun bilgisayarı pazarındaki iddialı isimlerin başında geliyor.

Her türden müşteriye hitap etmeye çalışan Lenovo, Legion Y540 - 15IRH modelinde ortalamanın üzerinde bir performans sunuyor. Yani bu PC ile hali hazırda oynayamayacağını oyun yok diyebiliriz. Tabi ki her oyunu en yüksek çözünürlükte, bütün ekstralar açık halde oynayabilirsiniz demiyoruz.

Lakin bu PC sizi oyun anlamında 2 - 3 sene rahatlıkla götürebilir. Sonrasında ise bazı AAA oyunlarda performans düşmeleri ve yetersiz biz çizgi karşınıza çıkabilir. Dolayısıyla 10.000 TL'yi verirken bu gerçeği de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bu arada ufak bir dip not. Aynı fiyat yelpazesinde Monster'ın çok daha üstün modelleri de bulunmakta.