Son zamanlarda Sevilen şaraplarının faaliyete geçtiği bölgede Ülker Grubu yatırım için çalışmalarını sürdürüyor.
2008 yılında dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından temeli atılan Aydın'ın Germencik İlçesine Bağlı Ortaklar Beldesindeki Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi 3 yılda dolma aşamasına geldi. Aydın Sanayi Odası ve Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ercan Çerçioğlu, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) teşvikli bir yer olmasından dolayı yatırımcılar için büyük avantajlar içerdiğini söyledi. Şu anda bölgedeki arazilerin yüzde 70’nin tahsis edildiğini belirten Ercan Çerçioğlu, Aydın-İzmir Bodrum transit geçiş yolunda bulunan Ortaklar OSB'nin durumunun son derece iyi olduğunu kaydetti. Son dönemde ülke çapında yatırımcıların bölgeye geldiğini dikkat çeken Çerçioğlu, “Ortaklar OSB'de büyük bir ivme yaşanmaya başladı. Alt yapı yatırımları tamamlanmasıyla OSB layık olduğu ilgiyi görmeye başladı. Ulusal firmalardan yatırım kararı alanlar var. Bunlardan şuana kadar 2’si bölgeye geldi. Elimizdeki büyük parseller bitmiş durumda. Bu büyük parseller 30 bin metrekare ve üzerini kapsıyor. Ortaklar OSB kuruluşunda tarıma dayalı sanayi üzerinde kurulmuş ve genelde 5-20 bin metrekare olarak planlanmıştır. Ancak biz, daha önceden önlem alıp, büyük parsellerden ayırmıştık. Teşvikli bir yer olmasından dolayı müthiş avantajlar içeriyor. Şu anda bölgedeki arazilerin yüzde 70'i tahsis edildi” dedi.
OSB’nin gelişimini ‘Ortaklar OSB koptu gidiyor’ diyerek anlatan Ercan Çerçioğlu, “İzmir’e 35 dakika, havaalanına 40 dakika, Kuşadası’na 35 dakika, limanlara 30 dakika uzaklıkta. Elektrik ve su sorunu yok. En önemlisi önünde doğalgaz boru hattı bulunuyor. Türkiye’de yatırımcının arayıp da bulamadığı bir yer. Şuanda doluluk oranımız yüzde 70 oranında. Önümüzdeki günlerde yeni yatırımcılarla da görüşmelerimiz olacak. Ortaklar OSB’ye yatırım yapılması halinde Hazine Müsteşarlığı alınan toprak parasının yüzde 60’nı geri veriyor” şeklinde konuştu.
SEVİLEN ŞARAPLARI GELDİ
İzmir’de, Gaziemir'deki fabrikasında genişleme imkanı bulamayan, Menderes'teki bağlarında yatırım izni verilmeyen 70 yıllık şarap markası Sevilen, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım kararı aldı. Ortaklar OSB’de fabrikasını kuran ünlü şarap markası şarap üretimine başladığı bildirildi. Türk şarap sektörünün ilk dört firmasından biri olan firma Ortaklar’da üretim miktarını da yüzde yüz artırmayı hedefliyor. 100 kişiye istihdam sağlan şarap fabrikasının resmi açılışının 2012 yılı içerisinde yapılacağı öğrenildi.
ÜLKER GELİYOR
21 Firmanın faaliyetlerini sürdürdüğü Ortaklar OSB’nin son üyesi Ülker Grubu oldu. Ortaklar OSB’ye 25 Milyon euroluk yatırım için gelen Ülker Grubu’nun süt, peynir, yoğurt ve ayran üretmek üzere Ortaklar OSB’de kurmayı düşündüğü dev tesis için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ülker Grubunun yatırımıyla ilgili bilgi veren Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ercan Çerçioğlu, Ortaklar OSB’nin Aydın’ın en hızlı büyüyen OSB’leri arasında birinci sırada olduğunu belirterek son üyeleri Ülker Grubunun 30 bini açık, 30 bin de kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekare alanda fabrika inşat çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Ülker Grubunun Ortaklar OSB’de süt, peynir, yoğurt ve ayran üretmek üzere toplam 25 milyon Euro yatırım yapmayı hedeflediğini ifade eden Çerçioğlu, “Fabrikanın alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şuanda inşaat çalışmaları sürüyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde üretime başlayacak olan fabrikanın 250 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor” dedi.