Kızıldere köyünde düzenlenen sertifika dağıtım törenine, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Kaymakam Mehmet Okur, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Aydın İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, törende yaptığı konuşmada, Nazilli'nin insanların yaşam süresiyle bir ''uzun ömür merkezi'' konumunda olduğuna işaret ederek, ''Bu da tüm dünya bilim adamlarınca tescillendi. Bunun için Nazilli'miz Aydın ilimizde organik tarım çalışmalarında bir adım önde bulunuyor'' diye konuştu.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal ise insan sağlığına zararlı kimyasal ve ilaçlar kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal bir üretim biçimi olan organik tarıma üretime önem verdiklerini belirterek, Nazilli köylerinin ve ilçede organik tarım ile uğraşan işletmelerin bu konuda çok başarılı olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından ilçede organik tarım yapılan köylerin muhtarları ile organik üretim yapan işletmelere sertifikaları dağıtıldı.  

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png