Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Birçok telefon üreticisi model yenilemek için bir yıl bekliyor. Galaxy S, Xiami Mi, Huawei Mate gibi seriler yılda bir çıkarken ara telefon eklemek isterlerse seri isimlerine farklı takılar ekliyorlar. Mi 10S veya Galaxy S21 FE gibi. Oppo ise bu konuda farklı bir politika izleyerek Reno serisi telefonlarını 6 ayda bir piyasaya sürüyor ve sıralamadaki yerini korumaya çalışıyor.

Oppo 2020 4. çeyrek raporlarına göre akıllı telefon pazarında Apple, Samsung ve Xiaomi'nin ardından dünya dördüncüsü durumda. Vivo ve Huawei ise Oppo'nun hemen arkasında bulunuyorlar. Bu yüzden sıralamadaki yerini korumak isteyen Oppo özellikle en çok satan serisi olan Reno serisini hızlı bir şekilde yenileyerek sürekli güncel tutuyor.



Geçtiğimiz Aralık ayında Oppo Reno5 serisini piyasaya sürmüştü. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de de satışa sunulan Reno5 ve Reno5 Lite fiyatıyla hayal kırıklığına uğratmıştı. İki hafta içinde Reno 5 4999 TL'dan 4499 TL'ya, Reno 5 Lite ise 3699 TL'dan 3399 TL'ya düştü fakat halen daha rakiplerine göre fiyatları yüksek seyrediyor.

Oppo Reno6 serisinin de Haziran ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Tanıtım ise bir sızıntıya göre 22 Mayıs'da gerçekleşecek. Daha önce Oppo Reno6 Pro'nun özellikleri sızmış ve Oppo Reno5 Pro'dan çok da farklı olmadığı ortaya çıkmıştı. Oppo Reno6 Pro'da Oppo Reno5 Pro'ya göre sadece Dimensity 1000+'dan Dimensity 1200'e güncellenmiş bir işlemci ve 4350 mAh'dan 4500 mAh'a yükseltilmiş bir batarya dışında ekran, kameralar ve boyut gibi tüm özellikler aynı kalmış.

Çinli üreticiler Apple ve Samsung gibi rakiplerinden pay kapmak amacıyla çok hızlı bir şekilde yeni telefonlarını tanıtıyorlar. Hatta birebir aynı telefonu birkaç farklı isimle dahi çıkarabiliyorlar. Örneğin Çin'de satışa sunulan Redmi K40 dünyaya Poco F3 olarak sunuldu. Hindistan pazarına ise Mi 11X diye gitti. Artık Çinli üreticilerden toplamda ayda 20'den fazla farklı model görmek olağan hale geldi. Bu durum da zaten sınırlı olan dünya kaynaklarını daha hızlı tüketmekte.

Siz ne dersiniz? Sizce de bu kadar fazla telefonun bu kadar kısa sürede çıkması bir israf mı? Yoksa rekabetin bu kadar büyümesinden dolayı hep daha ucuza daha iyi telefonlar çıkmasından memnun musunuz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.