Dönemin popüler akıllı telefon üreticilerinden biri olan Nokia, akıllı telefonlara geçiş sürecine tam olarak ayak uydurabilmiş değil. Yaşadığı zorlu dönemlerden sonra HMD Global bünyesinde tekrardan eski günlerinin hayalini kuran Nokia diğer bir yandan da global lisanslarını koruma çabası içerisinde.

Basit bir akıllı telefon üretmek için bile Nokia'nın birçok patentinin kullanılması gerekiyor. Global ölçekte hizmet veren pek çok firma bu patentler konusunda Nokia'yla el sıkışmış durumda. Şimdi bu isimler arasına Oppo da eklendi diyebiliriz.

Kısa süre önce Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi isimlerde Nokia'nın fikri mülkiyet haklarını kullanmak için Finli üreticiyle masaya oturmuştu. Geçtiğimiz gün Oppo da Nokia ile işbirliği yapma kararına vardı. Zaten Çinli üreticinin yetkilileri, bir süredir Nokia ile pazarlık halindeydi. Sonuç olarak şartların olumlu yönde ilerlemesi ile birlikte iki dev el sıkışmış oldu.

Oppo ile Nokia anlaştı!

Çinli üreticinin yetkilileri anlaşma hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken, Nokia cephesinden ise ufak bir açıklamaya yer verildi. Nokia'nın önemli isimlerinden biri olan Maria Varsellona konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Oppo ile anlaşmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Buna ek olarak Oppo tarafında da bazı hareketlenmeler var. Şirket şimdiden büyük teknoloji firmalarına karşı harekete geçmiş durumda. Katlanabilir telefonlar konusunda Samsung'a meydan okumak isteyen firma, Çin Patent Dairesi'ne katlanabilir akıllı telefonu için patent başvurusunda bulundu.

Konu hakkında ise firmadan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Peki ya siz katlanabilir telefonlar konusunda ne düşünüyorsunuz? Katlanabilir telefon teknolojisinin tablet sektörüne darbe vuracağına inanıyor musunuz?



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU