OPPO, MWC Shanghai 2019 etkinliğinde Ekran Altı Kamera ve MeshTalk adlı teknolojilerini tanıttı. OPPO ayrıca, Reno 5G ile akıllı bağlantının geleceğini ve IoT açık platform çözümünü de sergiledi.

OPPO 26 - 28 Haziran tarihleri arasında Çin'in Sangay şehrinde düzenlenen MWC Shanghai 2019 etkinliğinde,“gerçek tam ekran” kullanıcı deneyimi sunan Ekran Altı Kamera (USC) teknolojisini tanıttı. OPPO ayrıca, hücresel ağlar, Wi-Fi veya Bluetooth olmadan 3 km mesafedeki metinlerin, sesli mesajların ve gerçek zamanlı sesli aramaların iletilmesini sağlayan tescilli bir merkezi iletişim teknolojisi olan MeshTalk’u da açıkladı.

Ekran Altı Kamera teknolojisi, OPPO’nun yeni nesil akıllı telefon alanındaki en son yeniliği olarak dikkat çekiyor. Ekran Altı Kamera, ön kamerayı ve ekranı birleştirerek kullanıcılara eksiksiz bir görünüm, sürükleyici bir ekran ve entegre bir gövde sunuyor. Ayrıca kullanıcıların tüm ekranı görmesini, fotoğraf çekmesini, yüz kilidini kullanmasını ve görüntülü aramalar yapmasını sağlıyor.

Ekran Altı Kamera teknolojisinde, daha fazla ışık alan özelleştirilmiş bir kamera modülü yer alıyor.Ekranda ışık geçirgenliğini artıran son derece şeffaf bir malzeme ile birlikte bölge kontrolü kullanılıyor. Bunun yanı sıra, OPPO’nun özelleştirilmiş algoritması, pus giderme algoritması ve beyaz dengesi algoritması sayesinde Ekran Altı Kamera tam bir fotoğrafçılık deneyimi sağlayabildiği gibi akıllı güzellik modu ve fotoğraf filtreleri gibi özellikleri destekleyebiliyor.

Şimdilik bir telefonda kullanılmayan yeni teknolojinin önümüzdeki aylarda çıkacak OPPO modellerinde bulunması bekleniyor.

OPPO, MWC Shanghai 2019'da bir başka yeniliğini olan MeshTalk’u da tanıttı. Merkezi olmayan bir iletişim teknolojisi olarak nitelendirilen MeshTalk, cep telefonu şebekesi, Wi-Fi veya Bluetooth olmadan 3 km mesafedeki OPPO cihazları arasında kısa mesajların, sesli mesajların ve gerçek zamanlı sesli aramaların iletimini sağlıyor.

OPPO MeshTalk ayrıca, birden fazla cihazın geçici yerel alan ağları (LAN) oluşturmasına, grup sohbet yeteneklerini etkinleştirmesine ve sinyal aktarımı ile iletişim aralığının genişletilmesine olanak sağlıyor. MeshTalk, OPPO cihazlarının birbirlerinin sinyal aralığında olduğu yerlerde LAN iletişimini destekliyor.