Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Oppo model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bir süre önce ülkemizde de kurumsal olarak hizmet vermeye başlayan Oppo son olarak Reno3 modelleriyle karşımıza çıkmıştı.

Çinli üretici şimdi de geçtiğimiz Nisan ayında tanıttığı A serisi cihazlarını ülkemize getirdi. Bu cihazlardan birisi de fiyat ve özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Oppo A72.

Oppo’nun orta segmentteki yeni modeli gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 665 yogna setinden alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 128GB.

5000 mAh’lık oldukça büyük bir pille gelen Oppo A72’de 1080 x 2400 piksellik IPS LCD ekran yer alıyor. Parmak izi okuyucusunun güç butonuna yerleştirildiği telefon delikli ekran tasarımıyla göze hoş bir çizgi yakalıyor.

48MP + 8MP + 2MP + 2MP’lik 4’lü ana kamera ile gelen A72’de 16MP’lik ön kamera bulunuyor.

Kutudan ilk çıktığında ColorOS 7.1 destekli Android 10 ile gelen cihazın ülkemizdeki fiyatı ise biraz yüksek.

Oppo A72 Türkiye fiyatı 3200 TL olarak belirlenmiş durumda. Özelliklerine göre baktığımızda A72 fiyatının normal bir skalada olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki yine de tercih kullanıcıların.