Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan OnePlus, genel anlamda uygun fiyatlı modelleriyle tanınıyor. Aynı Apple gibi yalnızca üst segmente hitap eden modeller geliştiren Çinli üretici, pazara ilk girdiğinde “flagship killer” olarak anılmıştı. Bunun sebebi o dönemdeki amiral gemisi modelleriyle aynı özellikleri sunmasına karşın neredeyse yarı yarıya bir fiyata sahip olmasıydı.

Lakin bu durum OnePlus 8 ve 8 Plus ile birlikte değişecek gibi görünüyor. 14 Nisan’da resmiyet kazanacak olan yeni OnePlus modellerinin fiyatları geçtiğimiz gün kesinlik kazandı. Ne yazık ki sızdırılan fiyatlar kimseleri memnun etmedi.



Resmiyet kazandıktan hemen sonra Avrupa’da satışa çıkacak olan OnePlus 8 ve 8 Pro’nun fiyatı tepki çekti. Sızdırılan bilgilere göre OnePlus 8 Avrupa fiyatı 729 euro olarak belirlenmiş durumda. OnePlus 8 Pro fiyatı ise 930 euro olacak. Üstelik bunlar başlangıç fiyatları. Yani RAM ve dahili depolama miktarını arttırdığınızda fiyat da artacaktır.

Açık konuşmak gerekirse OnePlus bu fiyatlarla Xiaomi gibi agresif fiyat politikasına sahip markalarla rekabet edemez. Çinli üreticinin hali hazırda neden bu kadar uçuk fiyatlar belirlediği de başka bir merak konusu.