Saatlerce sünnet olmayı bekleyen çocukların önce kollarından damar yolları açıldı, ardından çocukların sünnet edilmeyeceği açıklandı. Bunun üzerine aileler çileden çıkarak başhekime gidince çocuklar saatlerce aç ve susuz bekledikten sonra sünnet olabildiler.
Aydın Devlet Hastanesi'nde haftalar öncesinden çocuklarını sünnet ettirebilmek için gün alan ailelere bugüne randevu verildi. Sabah saatlerinde anne ve babalar çocuklarını alarak hastaneye gelirken, çocuklar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ameliyat öncesi uygulanacak anestezi için çocukların damar yolları açıldı. Bu sırada ameliyathaneden gelen "Ameliyathanemiz çok yoğun sizin çocuklarınızı ancak 23 Temmuz'da sünnet edebiliriz' açıklaması anne ve babaları çılgına çevirdi. Damar yolları açık vaziyette kollarında sargılarla dolaşan 11 çocuk ise durumdan habersiz etrafta sünnet olmayı beklerken, aileler Hastane Başhekimi Niyazi Kocakaplan'a çıktılar. Durumu başhekime anlatan anne babaların derdini dinleyen Başhekim Kocakaplan ailelere ameliyathanedeki doktorun randevu hatasından dolayı böyle bir sorun yaşandığını fakat her ne olursa olsun bugün çocukların sünnet ettirileceğini söyledi. Bunun üzerine ameliyat olmayı bekleyen 11 çocuk Hastanenin çocuk Servisinde beklemeye alınırken, akşamdan yemek yemeleri ve su içmeleri yasaklanan çocukların ameliyat saatine kadar aç susuz beklediği iddia edildi. Bazı çocuklar açlık ve susuzluktan bitkin düşerken, çocukların saat 15:00 sıralarında ameliyata alındığı öğrenildi.

”İKİ ÇOCUĞUM DÜN AKŞAMDAN BERİ Aǔ
İki çocuğunu sünnet ettirmek için 20 gün önceden randevu aldığını fakat bugün çok kötü bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden İbrahim Aktaş, doktorlara sitem etti. Ameliyat olacağı için biri 3 diğer 10 yaşında olan iki çocuğunu dün akşamdan beri hiçbir şey yedirip içirmediğini kaydede İbrahim Aktaş, "Dün akşamdan beri iki çocuğum aç bekliyor. Maalesef sabah saatlerinde çocuklarımızı hastaneye getirdik. Benim çocuklarım gibi 11 çocuk daha sünnet olmayı bekliyor. Sabah hastaneye geldiğimizde çocuklara anestezi yapılacağı için damar yollarını açtılar. Fakat daha sonra ameliyathaneden çocukların 23 Temmuz'da sünnet olabilecekleri söylendi. Gerekçe olarak da ameliyathanenin çok yoğun olduğu söylendi. Bizde başhekim beyin yanına çıktık. Bunun üzerine çocuklarımızı çocuk servisine aldılar. Refakatçilerine yemek verdiler. Fakat çocuklarımız 14 saattir aç. Hatta bazı çocuklar açlıktan bitkin düştüler" diye konuştu.

“RANDEVU HATASINDAN KAYNAKLANAN BİR SORUN”
Yaşanan olumsuz gelişmeyi doğrulayan Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan da, hastaneye gelen hiçbir vatandaşı mağdur etmemeye çalıştıklarını çocuklarını sünnet ettirmeyi bekleyen ailelere de mağdur etmeyeceklerini söyledi. Sorunun randevu hatasından kaynaklandığını belirten Kocakaplan, "Ben cerrahlıktan gelen bir doktorum. O nedenle yaşanan sıkıntının kaynağını biliyorum. Maalesef bir doktorun günlük ameliyat kapasitesi vardır. Bugüne randevu alan doktorumuz yada onun adına randevuyu alan kişi hattinden fazla randevu almış. Ve sonuçta böyle bir sorun ortaya çıktı. Bizde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için ameliyathanemizi seferber edip 11 çocuğun tamamının sünnetini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Sabah saat 09.00 sıralarında hastaneye sünnet olmaya gelen çocuklar ameliyathanedeki yoğunluğun normale dönmesinin ardından saat 14:00 sıralarında sünnet olmak için ameliyathaneye alınmaya başlandılar. iha