Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bir dönem cep telefonu pazarının lider ismi konumunda yer alan Nokia, akıllı telefonlara geçiş sürecine tam olarak ayak uyduramamıştı. Sonuç olarak efsane isim pazardan silinme aşamasına geldi.

Bir ara Microsoft çatısı altına giren Nokia sonrasında HMD Global bünyesine girmişti. HMD Global şu sıralar pek çok pazardan çekilse de hala iddialı Nokia modelleri üretmeye devam ediyor.

Örneğin son dönemde Nokia modellerinin ülkemizde de çok fazla satılmadığını söyleyebiliriz. Bir dönem HMD imzalı Nokia cihazları Türkiye'de satılmıştı. Fakat çok fazla talep görmedi.

Buna rağmen Nokia model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bunlardan sonuncusu ise Nokia XR20. 

XR20 geçtiğimiz gün bir performans testinde ortaya çıktı. Gücünü Qualcomm imzalı SD 480 yonga setinden alan XR20 sistemini 4GB RAM ile destekliyor. 5G desteği de bulunan telefon kutudan ilk çıktığında Android 11 ile çalışacak.

Nokia bu modeli için şimdiden 3 yıllık güncellemeyi garantilemiş durumda. Yani Android 12, 13 ve 14 güncellemesi Nokia XR20 için satılacak.

İşin en ilginç kısmı ise telefonun 150 dolar civarında bir etiketle gelecek olması. Malum bu dönemde kimse 150 dolarlık telefona 3 yıl güncelleme sözü vermiyor. 

Bu model ülkemizde de satışa sunulsa başarılı olabilir. Fakat HMD Global şu anda çekimser bir pazar politikası izliyor.