Nazilli Ülkü Ocağı Alparslan Türkeş toplantı salonunda düzenlenen Mevlit kandili programına Nazilli belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye meclis üyelerinden Dursun Öztunç ve Hüsnü Savranoğlu, Türk-Eğitim-Sen Nazilli şube başkanı Olgun Ergün ve çok sayıda ülkü ocağı mensubu genç katıldı.
Eğitimci-Yazar Osman Girgin tarafından Kur’an-ı Kerim mealleri okunup sohbet edilerek başlayan programın akabinde Yasin-i şerif okundu. Programda bir konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat; “ O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu gece, Müslümanlar arasında yüzyıllılardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır. O âlemlerin Rabbinden, "Âlemlere rahmet olarak gönderildi." Asırlara sığmayacak inkılâpları birkaç sene içerisinde gerçekleştirdi. Evlâtlarını diri diri toprağa gömen babalar O'na ve getirdiği prensiplere iman ettikten sonra mükemmelleştiler, dünyaya insanlık, adalet ve medeniyet rehberi olacak hale geldiler. İnsanlar O'nun tek emriyle, kökü yüzlerce yıl derinde olan alışkanlıklarını bıraktı. O, yirminci asır insanının yüzyılda yerleştiremediği hakkı, hukuku, adaleti, hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını bir solukta yerleştirdi. Böylece cehalet asrı bir saadet asrı olup, çıktı. Nihayet asır, asırlara taştı. Ve O, çağlar ötesiyle kucaklaştı” dedi.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir diyen Başkan Irgat; “O'nun diğer peygamberlerden en farklı yönlerinden birisi budur. O'nu örnek almak, Kuran’a uymaktır. Çünkü Hz. Aişe (r.a.)'nın ifadesiyle O'nun ahlâkı Kuran’dı. (Müslim, Misâfirîn, 139).”dedi. Müslümanların bayramı olan, peygamber efendimizin (sav) doğum günü olan Mevlid Kandilimiz kutlu olsun, yüce Allah okumuş olduğumuz yasin-i şerifi ve duaları dergâhı makamında kabul eylesin diyerek bu duygu ve düşünceler içinde gecenizi mübarek eder, tekrarlarını hep birlikte görmeyi Cenabı Allah’tan niyaz ederim” dedi.
Mevlit Kandili nedeniyle programı düzenleyen Ülkü Ocağı Başkanına ve katılanlara çok teşekkür eden Başkan Alıcık, “Kâinatın şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlit Kandili'nin, insanlığın da kurtuluşuna açılan bir kapıdır. İki cihan Peygamberi'nin dünyaya teşriflerini kutlarken, O'nun yaşantısı ve ahlakının da örnek alınması gerekiyor. Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bugünlerde, mübarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Birlik ve beraberliğe en güzel örnekte Ülkü ocağımızın düzenlediği bu program oluyor. Bu güzel gecede güzel bir program hazırlayarak gençlerimizi ve bizleri bu sohbete katılmayı sağladılar. Başkanımıza ve ülkü ocağı mensuplarına çok teşekkür ediyorum” dedi.